3ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης Nea Smyrni Historic Run 2017

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ, τον Σύλλογο Αθλουμένων Φίλων του Άλσους Νέας Σμύρνης (ΣΑΦΑΝΣ), το Τμήμα Νεότητας Νέας Σμύρνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕEΣ) και υπό την Αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του ΣΕΟ, διοργανώνει και προσκαλεί:

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 στους «3ους Αγώνες Ιστορικής Μνήμης» με τον τίτλο: “Nea Smyrni Historic Run”

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του παραπάνω δρομικού αθλητικού γεγονότος θα πραγματοποιηθούν σε πιστοποιημένη από την AIMS και τον ΣΕΓΑΣ διαδρομή, οι αγώνες των 10 χλμ., των 5 χλμ. (και για μαθητές Λυκείων – Γυμνασίων) καθώς και αγώνας 2,5 χλμ. για όλους (και για μαθητές Δημοτικών Σχολείων).

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα βρίσκεται μπροστά από την Πλατεία Νέας Σμύρνης (επί της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου), στην οποία θα υπάρχουν και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης καθώς και άλλες εκδηλώσεις που θα μετατρέψουν τον αγώνα σε μία γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Η διαδρομή θα διεξαχθεί επί της Ελευθερίου Βενιζέλου καθ’ όλο το μήκος της στα όρια του Δήμου Νέας Σμύρνης, περιμετρικά των γραμμών του Τραμ.

Οι αναφορές μνήμης στη πόλη της Νέας Σμύρνης είναι καθημερινά παρούσες σε κάθε της σημείο. Η Αγία Φωτεινή, η Ευαγγελική Σχολή, ο Πανιώνιος, τα μνημεία, οι πλατείες και τα ονόματα των δρόμων της αποτελούν αναφορά μνήμης της Μικρασιατικής γης και της ευρύτερης περιοχής μέχρι την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη και τον Πόντο. Ο αγώνας αποτελεί για εμάς μια ουσιαστική συμβολή στη γνώση και στη διαμόρφωση συνείδησης της ιστορικότητας της πόλης της Νέας Σμύρνης για τους πολίτες και ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά.

Ο αγώνας θα αποτελέσει το τελευταίο event των «Ιωνικών Γιορτών», στοχεύοντας να είναι ο αθλητισμός, αυτός που θα σημάνει τη λήξη του μεγαλύτερου πολιτιστικού φεστιβάλ της Αττικής.Booking.com

Event Details