Akrolithos Paggaio Trail Run

Την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 ο Σύλλογος Χιονοδρομίας – Ορειβασίας Καβάλας θα πραγματοποιήσει στο Όρος Παγγαίο τον 8ο αγώνα ορεινού τρεξίματος με την ονομασία Akrolithos Paggaio Trail Run απόστασης 27 χλμ και τον 2ο αγώνα  με την ονομασία Akrolithos Paggaio Trail Race απόστασης 10 χλμ για λιγότερο έμπειρους δρομείς ορεινού τρεξίματος.

Το Παγγαίο είναι ένα βουνό βυθισμένο στο μύθο, ένα βουνό που μπορεί ακόμη και σήμερα, μέσα από την υπέροχη φύση του και την πανάρχαια ιστορία του, να προσφέρει στον μυημένο περιπατητή έντονες συγκινήσεις.

Σας καλούμε όλους λοιπόν, να δώσετε το παρόν σας και να δείτε από κοντα τις φυσικές ομορφιές του Παγγαίου Όρους.

Κανόνες συμμετοχής 27 χλμ

Ωρα εκκίνησης          10:00 

Χαρακτηριστικά του αγώνα :  Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 27 περίπου χιλιομέτρων από τα οποία τα 21χιλ. είναι σε μονοπάτια και 6χιλ. σε δασικούς δρόμους με λίγο άσφαλτο. Το υψόμετρο που θα κινηθεί είναι από 150μ έως 1740μ. Η διαδρομή είναι η ίδια με πέρυσι, απλώς έχουν γίνει κάποιες επεμβάσεις για την τελειοποίηση του μονοπατιού και προϋποθέτει σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα μονοπάτια είναι ορειβατικά και κινούνται σε απότομες πλαγιές. Σημαντικά χρήσιμη θα ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες. Θα πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό στους κανονισμούς του αγώνα. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που δεν σεβάστηκε το ΒΟΥΝΟ.

Χρονικά όρια αποκλεισμού : Έγκυροι θα θεωρούνται οι αθλητές που θα περάσουν από τους σταθμούς ελέγχου και θα τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των 6.00 ωρών για τα 27 χλμ

Κατηγορίες αγώνα : Θα υπάρχει μια γενικής ανδρών και γυναικών καθώς και 4 κατηγορίες ανδρών ανάλογα με την ηλικία και 1 κατηγορία γυναικών .

Α1.  Αντρών 18-29 ετών 

Α2.  Αντρών 30-49 ετών

Α3.  Αντρών 50 και άνω  

Γ1.  Γυναικών γενική κατηγορία

Κανόνες συμμετοχής 10 χλμ

Ωρα εκκίνησης       10:15

Χαρακτηριστικά του αγώνα 10χλμ:  Ο αγώνας των 10 χλμ ακολουθεί σε μεγάλο μέρος τον αγώνα των 27 χλμ Απο την θέση Καστανιές ακολουθεί τον δασικό δρόμο και επιστρέφει στην Π.Αυλή όπου συναντά το μονοπάτι της επιστροφής.

Χρονικά όρια αποκλεισμού:  Έγκυροι θα θεωρούνται οι αθλητές που θα περάσουν από τους σταθμούς ελέγχου και θα τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των  2.30 για τα 10 χλμ.

Για τον αγώνα των 10 χλμ θα υπάρχει μια γενική κατηγορία ανδρών και γυναικών

 • Σήμανση διαδρομής : Η σηματοδότηση έχει γίνει με πινακίδια κόκκινου και άσπρου χρώματος που μέσα αναγράφουν (04).Επίσης θα χρησιμοποιηθεί πορτοκαλί φωσφορούχο σπρέι, όπου είναι απαραίτητο, για την συνέχιση της σωστής κατεύθυνσης των αθλητών. Επιπλέον, θα υπάρχουν δείκτες στα δύσκολα σημεία.

 

 • Δικαίωμα συμμετοχής: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Αθλητής μικρότερος των 18 ετών μπορεί να λάβει μέρος μόνο με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του.    Ο κατάλογος των συμμετοχών κλείνει μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που ορίζεται κάθε χρόνο με την αναγγελία της έναρξης των εγγραφών Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα δεχθεί η διοργάνωση θα είναι 300 αθλητές σε κάθε  αγώνα.

 

 • Αριθμός αθλητή: Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό.

 

 • Τροποποίηση διαδρομής: Εάν χρειαστεί λόγο κακών καιρικών συνθηκών, οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν η να διακόψουν τον αγώνα, προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των αθλητών

 

 • Συντόμευση διαδρομής: Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό.

 

 • Σταθμοί τροφοδοσίας: Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντας τους με  ενδιάμεσα σημεία ΣΤΕΚ σε διάφορα σημεία της διαδρομής .

 

 • Σημεία ελέγχουΆρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος.

 

 •  Έπαθλα: Θα δοθούν μετάλλια σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν .

 

 • Ιατρικός έλεγχος: Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη και θα πρέπει να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις για το οποίο θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση. Οι διοργανωτές και η Επιτροπή του Αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων.

 

 •  Παράδοση αριθμών: Την ημέρα του αγώνα Κυριακή 6 ΜΑΙΟΥ 2018 , 08:30 – 09:30 από την γραμματεία του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης. Πιθανή παράδοση αριθμών και την προηγούμενη ημέρα στα γραφεία του συλλόγου σε ώρα που θα ανακοινωθεί έγκαιρα στους αθλητές.

 

 • Αποτελέσματα: Τα επίσημα (οριστικά) αποτελέσματα του αγώνα δημοσιοποιούνται αρκετές ημέρες μετά τον αγώνα, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και ο απαραίτητος έλεγχος.

 

 • Ασφάλιση των αθλητών: Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους. Παρόλα αυτά θα υπάρχουν διασώστες που θα υποστηρίζουν τον αγώνα.
 • Τροποποίηση κανονισμών: Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

 

Δηλώσεις Συμμετοχήςhttp://paggaiotrailrun.sxokavalas.gr/register

Παράδοση αριθμών: Σάββατο 5 ΜΑΙΟΥ 2018 11.30-12.30 απο τα γραφεία του συλλόγου.Booking.com

Event Details
 • Start Date
  Μάιος 6, 2018 10:00
 • End Date
  Μάιος 7, 2018 12:00
 • Status
  Expired
 • Location
 • Category
 • Διεύθυνση
  Αυλή Καβάλας
 • Web Sites
0