Ο αγώνας δρόμου Via Egnatia Run αποτελεί αθλητική διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου – Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η ιδέα «γεννήθηκε» το 2016 ως ανάγκη να υπάρξει ένα σημείο αναφοράς που θα καλύπτει διαχρονικά και βιωματικά την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρχαίας Εγνατίας Οδού. Το Via Egnatia Run αποτελεί μια καινοτόμο δράση που με «αφετηρία» το παρελθόν, μας «ταξιδεύει» στο παρόν και στο μέλλον αυτού του τόπου. Η ύπαρξη ενός δρομικού αγώνα με αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και το περιεχόμενο, δίνει μια διαφορετική προσέγγιση στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων, για τους δρομείς. Ο αγώνας δρόμου Via Egnatia Run έχει ως στόχο να διασχίσει και να «αγγίξει» όλη την αρχαία Εγνατία Οδό και μέσω του αθλητισμού να προσεγγίσουμε τη διαδρομή που ένωσε στο παρελθόν την Κωνσταντινούπολη με τη Ρώμη, εμπορικά, οικονομικά, πολιτισμικά. Η Εγνατία Οδός ένωσε και έφερε κοντά τους πολίτες στο παρελθόν και μπορεί να μας οδηγήσει και στο μέλλον.

Οι όροι του αγώνα εμφανίζονται παρακάτω:

1. Δικαίωμα συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο και τον Λαϊκό Αγώνα 5 χλμ. έχουν όλοι οι ερασιτέχνες ή μη δρομείς που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι τουλάχιστον το 2000).

2. Στην περίπτωση συμμετοχής ανηλίκων στον Ημιμαραθώνιο και τον αγώνα 5 χλμ. η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται από τον ασκούντα τη γονική μέριμνα και επιμέλεια γονέα. Με την υποβολή της αντίστοιχης αίτησης συμμετοχής θεωρείται ότι έχει δοθεί συναίνεση του γονέα για τη συμμετοχή του τέκνου στον Αγώνα.

3. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα 800μ. έχουν τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2006, 2007 και 2008 και Άτομα με Αναπηρία ανεξαρτήτου ηλικίας. Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται από τον ασκούντα τη γονική μέριμνα και επιμέλεια γονέα. Με την υποβολή της αντίστοιχης αίτησης συμμετοχής θεωρείται ότι έχει δοθεί συναίνεση του γονέα για τη συμμετοχή του τέκνου στον Αγώνα.

Σε περίπτωση συμμετοχής παιδιού μικρότερης ηλικίας, η συμμετοχή του επιτρέπεται ΜΟΝΟ με συνοδεία του γονέα-κηδεμόνα σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

4. Για τον αγώνα 800μ. θα γίνεται υποχρεωτικά δήλωση παρουσίας στη Γραμματεία, στο χώρο της εκκίνησης, παρουσία γονέα/κηδεμόνα για την παραλαβή του αριθμού με τον οποίο θα αγωνιστούν τα παιδιά και τα ΑμεΑ.

5. Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ.

6. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα www.viaegnatiarun.gr ή και αυτοπροσώπως στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Καραολή & Δημητρίου 40, Αλεξανδρούπολη, 5ος όροφος, γραφείο 2, καθημερινά, εντός της χρονικής προθεσμίας εγγραφών, και ώρες 9:00 – 15:00.

7. Το ανώτατο όριο εγγραφών ανά αγώνα έχει ως εξής: 400 δρομείς για τον Ημιμαραθώνιο, 400 δρομείς για τον Λαϊκό Αγώνα 5 χλμ., 300 δρομείς για τον αγώνα 800μ. για παιδιά και άτομα με αναπηρία.

8. Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του Ημιμαραθωνίου και του αγώνα 5 χλμ. καθώς και οι γονείς-κηδεμόνες ανηλίκων αθλητών, υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξετασθεί ιατρικώς και είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι για την καλή τους σωματική υγεία.

9. Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους βλάβης που μπορεί να υποστεί συμμετέχων στη διοργάνωση ή θεατής αυτής.

10. Σε περίπτωση εξαιρετικών συνθηκών ή άλλου γεγονότος ανωτέρας βίας η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα έχει το δικαίωμα να αποφασίσει την αναβολή εκκίνησης ή την ακύρωση του αγώνα ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

11. Η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος του αγώνα, των όρων και κανονισμών συμμετοχής και διεξαγωγής του αγώνα χωρίς πρότερη ειδοποίηση, με ανάρτηση στη ιστοσελίδα του αγώνα.

12. Ο Οργανωτική Επιτροπή δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια τιμαλφών από τη σακούλα ιματισμού.

13. Οι συμμετέχοντες δεσμεύονται πως δεν θα εκχωρήσουν σε άλλο άτομο τον αριθμό συμμετοχής που θα τους δοθεί από την οργανωτική επιτροπή και η χρήση του αριθμού θα γίνει ΜΟΝΟ στο αγώνισμα για το οποίο έχουν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής. Δεν μπορεί δηλαδή δρομέας που δήλωσε συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο να τρέξει με τον BIB NUMBER του Ημιμαραθωνίου στον Λαϊκό Αγώνα. Θα πρέπει να υποβάλει εκ νέου αίτηση για τον Λαϊκό Αγώνα.

14. Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να φέρουν τον αριθμό συμμετοχής τους μέχρι και τη γραμμή τερματισμού. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποκλείονται.

15. Η χρονομέτρηση του Ημιμαραθωνίου θα γίνει ηλεκτρονικά με chip εγγραφής RFID ενσωματωμένο στον αριθμό συμμετοχής.

16. Η χρονομέτρηση του Λαϊκού Αγώνα θα γίνει δια χειρός από τον Σύνδεσμο Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Θράκης.

17. Στον αγώνα 800 μ. για παιδιά και άτομα με αναπηρία δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Για το λόγο αυτό δεν θα υπάρχει χρονομέτρηση, ούτε θα ανακοινωθεί κατάταξη τερματισμού.

18. Οι συμμετέχοντες συμφωνούν και συναινούν στη χρήση των προσωπικών τους στοιχείων, καθώς και στη χρήση της εικόνας τους για τους σκοπούς της διοργάνωσης.

19. Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα δοθεί στις 10.30 και το χρονικό όριο τερματισμού είναι οι 2 ώρες 45΄. Από εκεί και πέρα οι δρομείς θα τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Η εκκίνηση του Λαϊκού Αγώνα – Δυναμικού Βαδίσματος θα δοθεί στις 11.00 και το χρονικό όριο τερματισμού είναι τα 50΄.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι δρομείς του Λαϊκού Αγώνα – Δυναμικού Βαδίσματος οφείλουν κατά τον τερματισμό να ακολουθούν τις οδηγίες των κριτών, όσοι δε μετά τα 50΄ βρίσκονται ακόμη μέσα στη διαδρομή δεν θα πρέπει να ενοχλούν τους πρώτους δρομείς του Ημιμαραθωνίου!

Η εκκίνηση του αγώνα 800 μ. για παιδιά και άτομα με αναπηρία θα δοθεί στις 11:00.

20. Σε κάθε χιλιόμετρο θα υπάρχει πινακίδα με την ένδειξη του χιλιομέτρου και με σπρέι επί του οδοστρώματος και στις δύο πλευρές.

21. Θα υπάρχουν κριτές-εθελοντές στα σημεία που θα αλλάζει η πορεία, καθώς και σήμανση με βελάκι που θα δείχνει την πορεία των αθλητών

22. Οι δρομείς θα πρέπει να επιδείξουν προσοχή και υπευθυνότητα και να μην αλλάζουν πορεία αν δεν τους το υποδείξει κριτής ή εθελοντής.

 Booking.com

Event Details
0