”Σκέψου Διαφορετικά”, με τους Gorilla Entertainment

Πόσο εύκολο είναι να βρεις ανθρώπους που να αγαπάνε τα extreme sports, την φύση και την περιπέτεια στην Ελλάδα; Και συγχρόνως να προσπαθούν να σου περάσουν το μικρόβιο τους με την εξαιρετικά επαγγελματική δουλειά τους; Η απάντηση είναι μια: Καθόλου! Για αυτό λοιπόν όταν συναντάς τους Gorilla Entertainment, οφείλεις να ασχοληθείς και να μάθεις περισσότερα πράγματα για τους 4 μοναδικούς youtubers από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας!

Πρόκειται για μια παρέα τεσσάρων φίλων που τους δένει μια τρέλα για τα extreme sport και την περιπέτεια.  Αυτή την τρέλα προσπαθούν, εδώ και τρία χρόνια, να μεταφέρουν μέσα από το κανάλι τους στο Youtube στον κόσμο. Σαν έδρα των εξορμήσεων έχουν φυσικά την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, το μέρος καταγωγής τους. Έχουν κερδίσει την πρώτη θέση στον πρώτο διαγωνισμό της Media Markt για Youtubers και το 2016 κερδίσαμε το βραβείο κοινού και καλύτερης κινηματογράφισης στο The Thing About Shorts στα πλαίσια του Surf Art Festival. Ως μότο τους έχουν το Σκέψου Διαφορετικά ή αλλιώς THINK DIFFERENT, μέσω του οποίου προσπαθούν να σηκώσουν όλο και περισσότερους από τον καναπέ τους και να τους μυήσουν στην διασκέδαση μακριά από τον υπολογιστή, όπως συμβαίνει κατα κόρον σήμερα.

Πώς ξεκίνησε η δημιουργία της Gorilla entertainment; Πώς είχατε την ιδέα;

Από μικροί  έχουμε την τρέλα με την κινηματογράφηση και την περιπέτεια, απλά πριν από περίπου τρία χρόνια προσπαθήσαμε να την κάνουμε πιο επίσημη. Επηρεασμένοι και από αυτά που βλέπαμε στο εξωτερικό δημιουργήσαμε την Gorilla Entertainment. Οι δυο από τους τέσσερις στην αρχή και σιγά σιγά ενσωματώθηκαν και οι υπόλοιποι, με αποτέλεσμα μέσα Γενάρη του 2015 να ανέβει το πρώτο βίντεο στο Youtube.

Προτιμάτε κάποιο συγκεκριμένο σπορ; Τι σας εξιτάρει στα outdoor activities;

Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε σπορ, προσπαθούμε συνέχεια να μαθαίνουμε καινούργια αλλά και να ανακαλύπτουμε δικά μας, όπως το Speedboard. Γενικότερα μας εξιτάρει το outdoor. Μας αρέσει η επαφή με την φύση, η ομορφιά της αλλά και οι δράσεις που σου προσφέρει, εννοώντας τα extreme sport.

Από τα βίντεο που έχω δει, περισσότερο κοιτάτε την αναψυχή παρά τον ανταγωνισμό.. Υπάρχει καθόλου αυτό το στοιχείο (του ανταγωνισμού) είτε μεταξύ σας είτε με άλλες ομάδες;

Οι περιπτώσεις ανταγωνισμού μεταξύ μας είναι εξαιρετικά σπάνιες και πάντα στα πλαίσια κάποιου βίντεο. Εξάλλου, προσπαθούμε να προβάλλουμε την εύκολη ψυχαγωγία. Πως θα μπορέσει ο καθένας να περάσει μια ευχάριστη μέρα με την παρέα του, είτε κάνοντας κάποια βόλτα είτε κάνοντας κάποιο extreme sport.

Πέρα από την άθληση δημιουργείτε και εξαιρετικά βίντεο διαφημίζοντας τη δουλειά σας. Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το youtube και όχι να φτιάξετε κάποια ιστοσελίδα;

Η ομάδα ξεκίνησε σαν χόμπι, θέλοντας απλά να δείξουμε στον κόσμο αυτό που κάνουμε. Think Different όπως προείπα. Το Youtube μας φάνηκε η κατάλληλη πλατφόρμα για αυτό τον σκοπό.  Αν στο μέλλον αλλάξουν τα πράγματα μπορεί να το ξανασκεφτούμε.

Έχει ο κάθε ένας διαφορετικό ρόλο?

Ανάλογα της ανάγκες του εκάστοτε προτζεκτ, καθορίζονται και οι ρόλοι. Υποτίθεται δυο είναι αυτοί που κάνουν τα extreme sport, οι κασκαντερ, και δυο είναι αυτοί που φιλμάρουν. Αυτό όμως δεν είναι και στάνταρ. Θα μπορούσα να πω πως όλοι κάνουμε λίγο απ΄όλα.

Φαντάζομαι έχετε ζήσει αρκετές μοναδικές στιγμές. Ποια θα χαρακτηρίζατε ως την καλύτερη;

Είναι τόσες πολλές που δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποια. Σαν σύνολο όμως θα ξεχωρίσω το Roadtrip τον περσινό Μάρτη. Υπάρχει σε βίντεο στο κανάλι μας στο Youtube σε τρία κομμάτια. Επισκεφτήκαμε Αράχοβα, Χ.Κ Παρνασσού, λιμνοθάλασσα Καλογριάς, Χ.Κ. Καλαβρύτων και λίμνη Δόξας με τροχόσπιτο. Τρομεροί προορισμοί όλοι τους, και τελείως διαφορετικοί, σε απόσταση μόνο λίγων ωρών.  Απίστευτη εμπειρία.

Έχετε ήδη αρκετούς followers. Θεωρείτε πως υπάρχει το έδαφος για περαιτέρω εξέλιξη στην Ελλάδα;

Σίγουρα υπάρχει έδαφος για εξέλιξη, το κοινό δεν μας ξέρει ακόμα. Επίσης υπάρχει το θέμα με το ελληνικό Youtube πως έχει μάθει σε διαφορετικού είδους ψυχαγωγία από αυτή που προσφέρουμε εμείς. Και πως ο μέσος όρος του κοινού που βλέπει youtube δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτά που κάνουμε, λόγω ηλικίας.

Ασχολείστε μόνο στην Ελλάδα ή έχετε κάνει ταξίδια και στο εξωτερικό;

Έχουμε ταξιδέψει και στην Ρουμανία για filming, το θέμα με το εξωτερικό είναι ότι το budget ανεβαίνει αρκετά. Επίσης, η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως Μέκκα των extreme sport μαζί με την Νεα Ζηλανδία και καλύπτει μεγάλο μέρος των απαιτήσεων μας.

Θα θέλατε κάποια στιγμή να γίνετε πιο global;

Προσπαθούμε να είμαστε ήδη πιο global. Στο youtube έχουμε αγγλικούς υπότιτλους σε όλα τα βίντεο, στο facebook υπάρχουν αγγλικά και ελληνικά σχεδόν σε κάθε post ενώ το instagram το δουλεύουμε εξολοκλήρου στα αγγλικά. Όσον αφορά το filming, αν βρεθούν χορηγοί θα μας άρεσε να επεκταθούμε και στο εξωτερικό.

Τί συμβουλή θα δίνατε σε όσους σκέφτονται να ασχοληθούν με Outdoor-Activities;

Καταρχήν να τους αρέσει η επαφή με την φύση, να την αγαπάνε και προπαντώς να την σέβονται. Η φύση θα μπορεί να μας προσφέρει όσο εμείς την προσέχουμε. Δεύτερον μεγάλη προσοχή με τα extreme sports και πάντα κράνος. Safety first!

Leave a Reply