5 tips για να απολαύσετε την επίσκεψη σε ένα χιονοδρομικό

tips για να απολαύσετε την επίσκεψη σε ένα χιονοδρομικό

Ο χειμώνας πλησιάζει και με τα πρώτα χιόνια, τα χιονοδρομικά της χώρας θα γεμίσουν με ανθρώπους που θέλουν να κάνουν σκι και snowboard. Δεν χρειάζεται όμως να ενδιαφέρεστε για τα παραπάνω ώστε να επισκεφθείτε έναν χειμερινό προορισμό. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 5 tips για να απολαύσετε την επίσκεψη σε ένα χιονοδρομικό!

Φορέστε κατάλληλα ρούχα

Το πρόβλημα σε πολλές περιπτώσεις σε ένα χιονοδρομικό δεν είναι τόσο το κρύο, αλλά το νερό! Το χιόνι όταν πατηθεί μετατρέπεται σε νερό και μάλιστα σε περίπτωση που επιλέξουμε να παίξουμε χιονοπόλεμο με τους φίλους ή την οικογένεια, τότε αυξάνουμε στο μέγιστο τις πιθανότητες να βρεθούμε βρεγμένοι, μη φορώντας τα κατάλληλα ρούχα!

Αρχικά λοιπόν, ένα αδιάβροχο και ζεστό μπουφάν είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Θα μας κρατήσει ζεστούς και θα μας προφυλάξει σημαντικά στο να φτάσει το χιόνι στο εσωτερικό. Επίσης, ένα αδιάβροχο παντελόνι με επένδυση, χοντρές κάλτες και φυσικά ορεβατικά παππούτσια ή μπότες, συμπληρώνουν την κατάλληλη ενδυμασία για την εξόρμησή μας. Τα τζιν και οι φόρμες καθώς και τα αθλητικά παππούτσια σίγουρα είναι πιο εύκολο να βρεθούν στην ντουλάπα μας, ωστόσο σύντομα θα αποδειχθούν λίγα και μπορεί και να μας χαλάσουν το ταξίδι.

Φτιάξτε ένα πρόγραμμα

Η ζωή στο βουνό δεν είναι εύκολη. Οι καιρικές συνθήκες και το κρύο μπορεί να δυσκολέψουν την επίσκεψή σας σε ένα χιονοδρομικό, ακόμα και να χαλάσουν την εκδρομή σας. Για αυτό λοιπόν, σε περίπτωση που δεν σας ενδιαφέρουν τα μαθήματα σκι, είναι σημαντικό να έχετε φτιάξει ένα πρόγραμμα. Μπορείτε να κάνετε μια έρευνα για το μέρος που σκοπεύετε να επισκεφθείτε και να προσθέσετε πράγματα που θα σας κάνουν να απολαύσετε πλήρως την εκδρομή. Μια επίσκεψη σε κάποιο κοντινό αξιοθέατο, ένα καλό εστιατόριο για φαγητό, κάποια λίμνη που να ενδείκνυται για φωτογραφίες είναι μερικά μόνο παό τα πράγματα που μπορείτε να προσθέσετε στο πρόγραμμά σας. Σίγουρα αυτό μπορεί να μην τηρηθεί κατα γράμμα, αλλά τουλάχιστον σας δίνει το περιθώριο για εναλλακτικές λύσεις και τη δυνατότητα να προσαρμοστείτε στις συνθήκες του βουνού.

tips για να απολαύσετε την επίσκεψη σε ένα χιονοδρομικό

Κάντε κάτι εναλλακτικό

Τί θα λέγατε για spa therapy στο βουνό; Ίσως μια βουτιά στην πισίνα με θέα το χιόνι; Ή ακόμα και ένα cooking class; Σίγουρα όλα τα παραπάνω ακούγονται διαφορετικά και απαιτήσουν παραπάνω budget, ωστόσο δεν παύουν να αποτελούν μια εναλλακτική μορφή διασκέδασης! Τα περισσότερα χιονοδρομικά διαθέτουν τις παραπάνω υπηρεσίες και είναι στο χέρι σας να γραφτείτε πριν την επίσκεψή σας αφού τις περισσότερες φορές…είναι sold out!

Πειραματιστείτε με άλλες δραστηριότητες

Χιονοδρομικό δεν σημαίνει αποκλειστικά και μόνο σκι και snowboard. Τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας είναι πλήρως εξυγχρονισμένα και διαθέτουν μια πληθώρα άλλων παράλληλων δραστηριοτήτων, τις οποίες και μπορείτε να εκμεταλλευτείτε κατα την επίσκεψή σας. Snowmobile, τοξοβολία, ιππασία είναι μερικές μόνο από τις επιπλέον δραστηριότητες που θα σας χαρίσουν μια μοναδική εμπειρία και σίγουρα θα χωρέσουν τέλεια την εκδρομή σας!

Επισκεφθείτε κοντινές πόλεις

Κάθε χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα βρίσκετε σε απόσταση αναπνοής από μια ή και περισσότερες πόλεις. Συνδυάστε λοιπόν την εκδρομή σας με την επίσκεψη σε αυτές, γνωρίστε την ιστορία τους και τις ομορφιές που διαθέτουν. Παράλληλα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσετε και τοπικά προιόντα και να επισκεφθείτε τυχόν μουσεία ή άλλα αξιοθέατα που διαθέτουν.

Όπως τονίστηκε και παραπάνω, το πιο σημαντικό από όλα είναι να υπάρχει ο σωστός προγραμματισμός, αφού σε περίπτωση που δεν κάνετε σκι που θα κρατήσει το ενδιαφέρον σας έντονο όλη την ημέρα, τότε σίγουρα θα χρειαστείτε διεξόδους κατα τη διάρκεια της επίσκεψής σας. Ξεκινήστε λοιπόν με τα παραπάνω tips για να απολαύσετε την επίσκεψη σε ένα χιονοδρομικό και να κάνετε τις χειμερινές σας διακοπές αξέχαστες!

Leave a Comment