6 σημαντικοί λόγοι για να ασχοληθείς με το τρέξιμο

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις πράξη αυτό που σκέφτεσαι εδώ και αρκετό καιρό; Μα τί άλλο, να ξεκινήσεις το τρέξιμο! Και επειδή από αυτή τη στήλη έχουμε παρουσιάσει πολλές φορές προγράμματα και συμβουλές για να το κάνεις, αυτή τη φορά σου παρουσιάζουμε 6 αδιαμφισβήτητα και σούπερ σημαντικά οφέλη από τη συστηματική ενασχόληση μαζί του!

1. Θα βελτιώσει την υγεία σου

Η βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης αυτόματα σημαίνει και καλύτερη λειτουργία του καρδιαναπνευστικού και καρδιαγγειακού συστήματος. Παράλληλα, η συστηματική άσκηση δυναμώνει τους μυς και τα οστά, ενισχύει το ανοσοποιητικό και προστατεύει από ασθένειες. Η λίστα πραγματικά είναι πολύ μεγάλη και είμαστε σίγουροι ότι τουλάχιστον για αυτό, δεν θα χρειαστούμε και πολλά για να σε πείσουμε.

2. Θα χάσεις βάρος

Για πολλούς είναι ο αυτοσκοπός και ο λόγος που καταφεύγουν στο τρέξιμο. Πράγματι, δεκάδες έρευνες υποστηρίζουν πως η συστηματική ενασχόληση με το τρέξιμο επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη σωματική σύσταση, μειώνοντας το ποσοστό του λίπους και αυξάνοντας ταυτόχρονα την μυική μάζα στους αγύμναστους. Αν το βάλεις στη ζωή σου, σίγουρα θα βρεις διαφορές, ιδιαίτερα αν έχεις παραπανίσια κιλά, ενώ θα δεις πολύ γρήγορα το σώμα σου να δυναμώνει. Ιδανικά πάντως, βάλε στο πρόγραμμά σου και ασκήσεις ενδυνάμωσης για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ενώ αν συνδυάσεις και μια προσεκτική διατροφή, τότε πολύ σύντομα δεν θα αναγνωρίζεις τον εαυτό σου!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:

Το τρέξιμο μπορεί! | http://www.runnermagazine.gr

Leave a Comment