9 τρόποι για να γίνεις πετυχημένος αθλητής

Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας ή Ολυμπιονίκης για να θεωρηθείς επιτυχημένος αθλητής. Ούτε χρειάζεται να έχεις κερδίσει εθνικά ή άλλα μεγάλα πρωταθλήματα και να έχεις στον τοίχο σου κρεμασμένα δεκάδες κύπελλα και μετάλλια για να υποστηρίξεις ότι έφτασες στο μέγιστο την αθλητική σου απόδοση.

Επιτυχημένοι νοούνται οι αθλητές οι οποίοι έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Είναι αποφασισμένοι να αφοσιωθούν σε αυτό που κάνουν, να προσπαθούν όσο περισσότερο μπορούν και να παραμένουν προσηλωμένοι στους στόχους τους, έστω και αν αυτό σημαίνει κούραση και αρκετή προπόνηση προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τις φυσικές τους ικανότητες. Είναι επιτυχημένοι γιατί πάνω από όλα αισθάνονται όμορφα και διασκεδάζουν με τη συμμετοχή τους στον αθλητισμό και  νιώθουν ότι η προπόνηση γεμίζει τις ζωές τους, ενώ, πιστεύουν ότι αυτό που αποκομίζουν είναι αντάξιο αυτού που προσφέρουν.

Υπάρχουν εννέα βασικά σημεία τα οποία αν τα υιοθετήσει κανείς είναι αποδεδειγμένο ότι θα συνεισφέρουν στη μεγιστοποίηση της απόδοσης του και στην επιτυχία του στον αθλητισμό. Και τα εννέα μπορούν να διδαχτούν και να βελτιωθούν μέσω τεχνικών και επανάληψης. Το σημαντικό είναι όλα αυτά τα οποία βοηθούν στο να κάνει κανείς ρεκόρ στον αθλητισμό βοηθούν επίσης, και συμβάλλουν στο να επιτύχουμε και σε διάφορα άλλα πράγματα στη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα.

Προκειμένου λοιπόν και εσείς να μεγιστοποιήσετε την αθλητική σας απόδοση:

1. Προσπαθήστε να έχετε θετική άποψη

Δείτε την προπόνηση και τον αγώνα σαν ευκαιρία να ανταγωνιστείτε τον εαυτό σας και να μάθετε από τις επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες σας.

2. Διατηρήστε υψηλό επίπεδο παρακίνησης

Επιδιώκετε τη συνεχή βελτίωση και όχι αναγκαστικά την τελειότητα, ώστε να μην απογοητεύεστε και εγκαταλείπετε εύκολα.

3. Θέστε υψηλούς αλλά ρεαλιστικούς στόχους

Οι προσεκτικά τοποθετημένοι βραχυπρόθεσμοι ρεαλιστικοί στόχοι είναι προάγγελος ενός επιτυχημένου μακροπρόθεσμου στόχου. Δουλέψτε πάνω σε αυτή τη βάση.

4. Αλληλεπιδράστε αποτελεσματικά με τους ανθρώπους γύρω σας

Να θυμάστε πάντα ότι δεν είστε μόνο αθλητές, αλλά και μέλη οικογένειας, φίλοι, συναθλητές και πολλά άλλα. Όσο θετικότερες είναι αυτές οι σχέσεις στη ζωή σας τόσο καλύτερα.

5. Χρησιμοποιήστε θετικό αυτό-διάλογο

Ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις η παρακίνηση από τον ίδιο μας το εαυτό είναι ο πιο ενθαρρυντικός υποστηρικτής μας. Εκλογικεύστε και μετατρέψτε τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, πατήστε τον σύνδεσμο παρακάτω:

Εννέα τρόποι για να πετύχεις ως αθλητής | www.sportevent.gr

Leave a Comment