Ανακαλύπτοντας τα φαράγγια της Ελλάδας: Φαράγγι Πάντα Βρέχει

Φαράγγι Πάντα Βρέχει

Με μόνο 3 λέξεις θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει απόλυτα το Φαράγγι Πάντα Βρέχει : μαγεία, ζωγραφιά, θαύμα. Και δεν θα ήμασταν καθόλου υπερβολικοί να πούμε ότι συμφωνούμε με τα παραπάνω!

Πρόκειται για μια από τις εντυπωσιακότερες περιοχές του Νομού Ευρυτανίας, που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Ροσκά και Δολιανά και παρά τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που μπορεί κανείς να βρει, το μέρος παραμένει ανεξίτηλο σαν ένας καλά κρυμμένος θυσαυρός.Booking.com

Η ονομασία του μόνο τυχαία δεν είναι φυσικά, αφού σε μια περιοχή του φαραγγιού, περίπου 80 μέτρα σε μήκος, τα παγωμένα νερά από το βουνό της Καλιακούδας, σχηματίζουν εντυπωσιακούς καταρράκτες, λίγο πριν ενωθούν με τον Κρικελιώτη ποταμό. Λόγω του μεγάλου ύψους τους όμως η ροή τους δεν συνεχής και συμπαγής αλλά διασπάται σε μία μεγάλη ακτίνα σε μικρές και μεγάλες σταγόνες δημιουργώντας μία συνεχή τεχνητή βροχή μετατρέποντας το ήδη πανέμορφο τοπίο σε μαγευτικό.

Το Φαράγγι Πάντα Βρέχει απέχει περίπου 40 χλμ από το Καρπενήσι, μια πόλη ιστορική και με εξαιρετικές φυσικές ομορφιές, πλήθος καλοδιατηρημένων κτιρίων και εξαιρετικά δείγματα παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής: αρχοντικά, τοξωτά γεφύρια, βυζαντινές εκκλησίες και παλιά σχολεία. Οι διαδρομές που οδηγούν στο φαράγγι είναι 3, στις οποίες θα απολαύσετε το τοπίο πριν φτάσετε στο σημείο που θα ξεκινήσετε την δραστηριότητα. Φυσικά θα πρέπει να είστε κατάλληλα εφοδιασμένοι με ρούχα και παπούτσια για πεζοπορία, ενώ σε περίπτωση που διασχίσετε το φαράγγι, τα αδιάβροχα είναι παραπάνω από απαραίτητα!

Όσον αφορά outdoor-activities, στο φαράγγι θα μπορέσετε να απολαύσετε river trekking, σε μια εκδρομή που πραγματικά αποτελεί μοναδική εμπειρία και που σίγουρα θα αποζημειωθείτε με το αποτέλεσμα και την άγρια ομορφιά των τοπίων που θα συναντήσετε!

 

Leave a Comment