Ανακαλύπτοντας τα φαράγγια της Ελλάδας: Φαράγγι του Χάβου

Φαράγγι του Χάβου

Αν ψάχνετε την απόδραση στην φύση και μάλιστα σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, τότε το Φαράγγι του Χάβου φαντάζει ως η ιδανική επιλογή! Μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Χαλκίδας, στα Καμπιά Ευβοίας, βρίσκεται ένα μέρος μαγικό που προσφέρει την ευκαιρία σε κάθε επισκέπτη να γίνει ένα με τη φύση! Tα Καμπιά είναι χτισμένα σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον πυκνή βλάστηση και τρεχούμενα νερά, σε απόσταση περίπου 33χλμ από τη Χαλκίδα.

Το φαράγγι με τις σχεδόν 10 τεχνικές καταβάσεις του, και τη διατήρηση των υδάτων ακόμα και αργά το καλοκαίρι, προσφέρει ευκαιρία για Canyoning, ακόμα και για άλματα στις εντυπωσιακές βάθρες του. Φαράγγι ιδανικό για όσους θέλουν να μυηθούν στο canyoning, χωρίς ιδαίτερο περπάτημα και τεχνική δυσκολία.Booking.com

Υπάρχουν αρκετοί καταρράκτες που στη βάση τους σχηματίζουν λιμνούλες, μερικές από αυτές άπατες. Στα απόκρημνα τοιχώματά του φωλιάζουν αγριοπερίστερα και βραχοκιρκινέζια. Στο μέσον της δεξιάς του πλευράς υπάρχει σπηλιά που δεν έχει ακόμα εξερευνηθεί. Από τα μισά του μήκους του το φαράγγι ανοίγει, γίνεται βατό και τότε μπορεί να απολαύσει κανείς τον ίσκιο των πλατανιών, την πλούσια βιοποικιλότητα με προεξάρχοντες τους πληθυσμούς των κυκλάμινων.

Στο Φαράγγι του Χάβου υπάρχει αρχαίο υδραγωγείο, ενώ στην ευρύτερη περιοχή των Καμπιών και των Κάτω Καμπιών έχουν έρθει στο φως σημαντικά παλαιοντολογικά ευρήματα. Όσον αφορά τα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής των Καμπιών, ξεχωρίζει ο σπηλαιώδης ναός της Αγίας Κυριακής, σε περιοχή με τρεχούμενα νερά, μικρούς καταρράκτες και πυκνή βλάστηση.

Πρόκειται για ένα μοναδικό μέρος, ιδανικό για διήμερη απόδραση από την πόλη. Μέσω του outdoor-activities μπορείτε να βρεί και κααι δραστηριότητες στην περιοχή, όπως Canyoning στο Φαράγγι του Χάβου.

Leave a Comment