4th Tour of Daphne – The Divine Ride!

4th Tour of Daphne

Σας προσκαλούμε στο μυθικό ποδηλατικό event 4th Tour of Daphne! Είστε ευπρόσδεκτοι να απολαύσετε ένα event γεμάτο με Ελληνική μυθολογία και ιστορία! Αναβιώστε το μύθο του έρωτα του θεού Απόλλωνα με την όμορφη νύμφη Δάφνη και ακολουθήστε την δική του μυθική Δελφική διαδρομή!

Η Cycling Hellas και ο Ποδηλατικός  Αθλητικός Σύλλογος  ΠΗΝΕΙΟΣ με συνδιοργανωτές:  την  Περιφέρεια Θεσσαλίας,  την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Τεμπών, το Δήμο Δελφών και με την υποστήριξη: της Ποδηλατικής Κοινότητας Εν Κινήσει, του Σωματείου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δρυάς, της Εφορείας  Αρχαιοτήτων Λάρισας, του Δήμου Λαρισαίων, του  Δήμου Φαρσάλων,  του Δήμου Δομοκού, του Δήμου Λαμιέων  και του  Δήμου Γραβιάς και του ΕΚΑΒ Κεντρικής Ελλάδας, πραγματοποιούν το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 την καινοτόμο ποδηλατική εκδήλωση με την επωνυμία 4th Tour of Daphne – The Divine Ride.

Τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Είναι ποδηλατικό ταξίδι 230 χιλιομέτρων, αναβιώνει το μύθο του έρωτα του Θεού Απόλλωνα για τη κόρη του Πηνειού Δάφνη και την μυθική πομπή που ξεκινούσε από τα Τέμπη και έφτανε στους Δελφούς προς τιμή του Θεού, συνδέοντας την ιστορία, τη μυθολογία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον τουρισμό!

4th Tour of Daphne

Στόχος είναι η ανάπτυξη και η προσέλκυση του αθλητικού, ψυχαγωγικού, πολιτιστικού τουρισμού στη χώρα μας. Παράλληλοι στόχοι είναι η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και η ανάπτυξη της ποδηλασίας αφενός και αφετέρου η τουριστική ανάπτυξη των περιοχών που εμπλέκονται και η ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών στοιχείων και τοπικών προϊόντων.

Το 4th Tour of Daphne απευθύνεται στους λάτρεις μεγάλων αποστάσεων και της ιστορίας της χώρας μας. Ξεκινά από την Κοιλάδα των Τεμπών Λάρισας και τερματίζει στο Μαντείο των Δελφών αναδεικνύοντας μύθους και ιστορίες της Ελλάδας.

Ημερομηνία: Σάββατο 29 Αυγούστου 2020.

Αφετηρία: Κοιλάδα Τεμπών, Πηγή Δάφνης .

Ώρα εκκίνησης: 8.00 πμ.

Τερματισμός: Μαντείο των Δελφών. Κατάθεση δάφνινων κλάδων.

Διαδρομή: 230 χιλιόμετρα. Αγία Παρασκευή Τεμπών, Ευαγγελισμός, Μακρυχώρι, Λάρισα, Φάρσαλα, Δομοκός, Λαμία, Γραβιά, Άμφισσα, Μαντείο Δελφών.

Διάρκεια διαδρομής: περίπου 9-12 ώρες.

Επίπεδο δυσκολίας: Μέτριο. Μέση προς καλή φυσική κατάσταση είναι απαραίτητη.

Ηλικίες: Οι συμμετέχοντες να είναι ενήλικες.

Παρασκευή 28 Αυγούστου

Αφίξεις των επισκεπτών στην Λάρισα.

7.00μμ Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης .

8.30μμ Δείπνο στο ξενοδοχείο και ακολούθως τεχνικό συνέδριο για το event

Σάββατο 29 Αυγούστου

6.00- 6.45 πμ Πρωινό στο ξενοδοχείο – τακτοποίηση ποδηλάτων & βαλιτσών σε οχήματα.

7.00 πμ Αναχώρηση των ποδηλατών για ττην εκκίνηση – Κοιλάδα Τέμπών.

7.45 πμ Σύντομη τεχνική ενημέρωση πριν την εκκίνηση.

8.00πμ Εκκίνηση

Διάρκεια διαδρομής: περίπου 9-12 ώρες.

Τερματισμός: Δελφοί.

Απονομές κατά τη διάρκεια των τερματισμών.

10.00μμ Γεύμα στο ξενοδοχείο – restaurant Ηνίοχος

Ελληνική μουσική βραδιά και διανυκτέρευση.

Κυριακή 30 Αυγούστου

9.30πμ Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

3.15μμ Αναχωρεί λεωφορείο ΚΤΕΛ από Δελφούς για Θεσ/νίκη με ενδιάμεση στάση στην Αγία Παρασκευή στα Τέμπη. Η επιστροφή των αυτοκινήτων, τρέιλερ της διοργάνωσης θα γίνει την ίδια ώρα με το λεωφορείο ΚΤΕΛ με προορισμό τα Τέμπη.

4.00μμ και 6.45μμ : Αναχωρεί λεωφορείο ΚΤΕΛ από Δελφούς για Αθήνα.

Σημείωση:

Όσοι διαμείνουν στους Δελφούς, την Κυριακή το πρωί μπορούν να επιλέξουν να ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Το εισιτήριο της εισόδου στο χώρο βαρύνει τους συμμετέχοντες. Ο ξεναγός είναι προσφορά της διοργάνωσης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και θα συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα εγγραφής.

Όλοι οι ποδηλατες συμπληρώνουν και υπογράφουν την υπεύθυνη δήλωση του Ν105 (σύμφωνα με το υπόδειγμα στο σχετικό πεδίο -ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-) με την οποία δηλώνουν ότι συμμετέχουν στην εκδήλωση με δική τους ευθύνη,δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στη μετακίνησή τους μέσα σε κεντρικούς κ περιφερειακούς δρόμους και είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την σωματική τους ακεραιότητα, βεβαιώνουν για τη σωματική και ψυχολογική υγεία - ικανότητα καθώς και για λοιπά θέματα/ όρους της διοργάνωσης καιΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ την προσκομίζουν στη Γραμματεία της εκδήλωσης.

Συστήνεται στους ποδηλάτες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση.

Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Οι συμμετέχοντες είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων-εξοπλισμού κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

Οι συμμετέχοντες οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή και να καταθέσουν χρήματα εγκαίρως στις ημερομηνίες που αναφέρονται.

Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα χωρίς πρόβλημα να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο όπου εμφανίζεται οποιοσδήποτε συμμετέχοντας ποδηλάτης, θεατής ή συνοδό.

ΠΟΙΝΕΣ:

Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλλει κάθε συμμετέχοντα που επιδεικνύει κακή συμπεριφορά πριν, κατά ή μετά την εκδήλωση.

Αποκλεισμός προβλέπεται στους ποδηλάτες για εκούσια ρίψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό), εκτός των ζωνών τροφοδοσίας.Το ποδήλατο είναι ένα οικολογικό άθλημα και έτσι θα πρέπει να το υπερασπιστούμε.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ:

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής να κινούνται δεξιά και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Βάσει του Κ.Ο.Κ. τα φώτα και τα γιλέκα είναι υποχρεωτικά μισή ώρα πριν την ανατολή και μισή ώρα πριν τη δύση του ήλιου.

Σε περίπτωση βλάβης στο δρόμο, οι ποδηλάτες σταματούν στη άκρη του δρόμου δεξιά με ασφάλεια για τους ίδιους και για τους άλλους διερχόμενους. Απαραίτητος ο εξοπλισμός για βλάβη (τρόμπα, σαμπρέλα, λεβιεδάκια κλπ).

Σημεία ελέγχου – κοντρόλ θα υπάρχουν στην εκκίνηση, στα Φάρσαλα, στη Λαμία και στον τερματισμό. Κρατήστε μια σειρά για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ:

Οι συνοδοί κινούνται υποχρεωτικά πίσω από το γκρουπ του αθλητή που συνοδεύουν. Δεν προπορεύονται ή κατά οποιονδήποτε τρόπο δεν παρεμποδίζουν το αυτοκίνητο του Προπομπού της εκδήλωσης.

Τα αυτοκίνητα πρέπει να κινούνται στη δεξιά πλευρά του δρόμου όπως επιβάλλει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι οδηγοί είναι υπεύθυνοι για το όχημά τους και πρέπει να συμμορφώνονται αμέσως με τις συστάσεις και οδηγίες της Οργανωτικής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια των στάσεων / ανασυγκροτήσεων, σταματούν δεξιά, πριν ή μετά το χώρο στάσης των ποδηλατών, με τρόπο που δεν εμποδίζεται η ομαλή κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων και των ποδηλατών.

Δεν προπορεύονται ποτέ από κυρίως group ή μεμονωμένους ποδηλάτες σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.

Δεν ακολουθούν ποτέ κυρίως group ή μεμονωμένους αθλητές σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων.

Δεν παρέχουν βοήθεια σε ποδηλάτη με τρόπο που επιβαρύνει την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, έρχεται σε αντίθεση με τον Κ.Ο.Κ. και τον κώδικα δεοντολογίας διεξαγωγής αγώνων ποδηλασίας (τράβηγμα / προώθηση ποδηλάτη) ή /και επιβαρύνει τη θέση άλλου αθλητή.

Σε περίπτωση ή κατάσταση ανάγκης ή για παροχή βοήθειας, λαμβάνουν ΠΑΝΤΟΤΕ υπ' όψιν τους υπόλοιπους ποδηλάτες και διερχόμενους γενικότερα, καταλαμβάνοντας θέση μέσα στο δρόμο που να μην εμποδίζει την ομαλή ροή και την κυκλοφορία ποδηλατών και άλλων οχημάτων.

Απαγορεύεται σε όλους τους οδηγούς ή συνοδούς να πετάνε οπουδήποτε κατά μήκος της διαδρομής κάποιο αντικείμενο ή σκουπίδια.

Photos
Leave a Comment
Event Details
Sponsors