Αναρρίχηση στο Λεωνίδιο

Αναρρίχηση στο Λεωνίδιο

Η Αναρρίχηση στο Λεωνίδιο σίγουρα αποτελεί μια εμπειρία ζωής! Πρωτεύουσα του ∆ήµου Νότιας Κυνουρίας το Λεωνίδιο είναι µια πανέµορφη παραθαλάσσια κωµόπολη 6.000 κατοίκων, η οποία απλώνεται στους πρόποδες του Πάρνωνα. Βρίσκεται 3 ώρες μακριά από την Αθήνα και μόλις 1.5 ώρα μακριά από την Τρίπολη. Χτισµένη στη ρίζα µιας θεόρατης κατακόκκινης ορθοπλαγιάς, σε κερδίζει µονοµιάς, καθώς είναι µια ατµοσφαιρική µεσογειακή γωνιά που αποπνέει αρχοντιά και κοσµοπολιτισµό.

Ο τόπος είναι ιστορικός και ο οικισµός έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός. Την παράσταση κλέβουν τα νεοκλασικά σπίτια και τα αρχοντικά πυργόσπιτα, τα οποία σε ταξιδεύουν νοσταλγικά σε µια άλλη εποχή, µαρτυρώντας τον πλούτο του Λεωνιδίου σε ιστορία και πολιτισµό. Η πεδιάδα που εκτείνεται από την πόλη έως τη θάλασσα, ο «Κήπος του ∆ιονύσου» κατά τον Παυσανία, καλλιεργείται όλο τον χρόνο µε εξαιρετικής ποιότητας κηπευτικά και εσπεριδοειδή. Φανταστείτε το ελαφρύ άρωµα των βοτάνων, των εσπεριδοειδών και των ξυλόφουρνων, τα κατάλευκα σοκάκια και το ποτάµι που χωρίζει στα δύο τη ζωντανή αυτή κωµόπολη, όπως απλώνεται κάτω από το άγρυπνο βλέµµα του απότοµου Κοκκινόβραχου, που ξεπερνά τα 250 µ. ύψος.

Σήμερα θεωρείται τις μεγαλύτερες σε εξέλιξη αναρριχητικές περιοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη καθώς αριθμεί πάνω από 800 διαδρομές με εύρος δυσκολίας από 4a έως 9a. Το ήπιο κλίμα και η υψηλή ποιότητα ασβεστόλιθου δίνει τη δυνατότητα για διάνοιξη νέων πεδίων και διαδρομών. Ο προσανατολισμός των πεδίων ποικίλει. Τα πεδία που βρίσκονται στην περιοχή του Λεωνιδίου έχουν κυρίως νότιο προσανατολισμό. Υπάρχουν όμως πεδία σε σκιερά μέρη ακόμη και για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Ένας μεγάλος αριθμός βράχων κατάλληλων για bouldering βρίσκεται επίσης μέσα στα φαράγγια της περιοχής, περιμένοντας να ανακαλυφθούν.

Η περιοχή ενδείκνυται και για αναρρίχηση κατα τους χειμερινούς μήνες, λόγω του ήπιου κλίματος της περιοχής. Παράλληλα ο Κοκκινόβραχος λειτουργεί και σαν ασπίδα για την πόλη, κρατώντας μακριά τις κακές καιρικές συνθήκες. Η καλύτερη περίοδος για αναρρίχηση είναι από τον Νοέμβριο έως και τον Απρίλη, λόγω της κατάλληλης θερμοκρασίας. Υπάρχουν  ωστόσο και μέρη πάνω στο βράχο κατάλληλα και για άνοιξη ή καλοκαίρι.

Αναρρίχηση στο Λεωνίδιο

Οι περισσότερες αναρριχητικές διαδρομές είναι σχετικά καινούργιες. Κάποιες ακόμα δεν έχουν καθαριστεί, και οριοθετηθεί, με αποτέλεσμα να απαιτούν την χρήση πιο εξειδικευμένων αναρριχητών. Τα μέλη του Travel2Peloponnese σίγουρα θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε την Αναρρίχηση στο Λεωνίδιο!

 

- Πιστοποιημένο εκπαιδευτή αναρρίχησης
- Μεταφορικά από και προς το σημείο αναρρίχησης
- Καφέ και νερό

- Οποιαδήποτε επιπλέον έξοδα
- Room Service

- Αντηλιακό
- Δεύτερο ζευγάρι ρούχα
- Παραδοσιακός ελληνικός καφές στο τέλος
- Φωτογραφίες μέσω email

Τιμή ανά άτομο
Από 45€
Photos
Leave a Comment
Event Details
Sponsors
More Events
Δεκέμβριος 8, 2019
Σεπτέμβριος 20, 2020
Απρίλιος 5, 2020
Οκτώβριος 24, 2020