Πεζοπορία στις κορυφές του Ολύμπου

Ο Όλυμπος είναι επίσημα γνωστός από την ελληνική μυθολογία ως το σπίτι των Δώδεκα ΘεώνΤο σχήμα του δημιουργήθηκε από τη βροχή και τον άνεμοτο οποίο βοήθησε να ανυψώσει ένα απομονωμένο πύργο στο 2918μ (Μύτικας). Μετρά πολλές κορυφές και ένα σχεδόν κυκλικό σχήμαΕίναι αναμφίβολα το πιοδημοφιλές βουνό στην ΕλλάδαΤο εντυπωσιακό ύψοςη μυθική γοητεία και η εύκολη πρόσβαση, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιάτου κόσμουΟι δρόμοι και τα μονοπάτια που διασχίζουν το βουνό δίνουν την ευκαιρία στους πεζοπόρους και επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τις ποικιλίεςτης χλωρίδας και της πανίδας, αλλά και τη φυσική του ομορφιά.

Παρά το γεγονός ότι τα υψηλότερα ελληνικά βουνά έχουν μια κορυφή κοντά 2500μ, στο όρος Ολύμπου υπάρχουν αρκετές κορυφές πάνω από αυτό το υψόμετρο. Από εκεί το μεγαλύτερο και πιο διάσημα εκτός του Μύτικα (2918) είναι το Σκολιό (2912), Στεφάνι (2909), του Αγίου Αντωνίου (2815), η Σκάλα (2866), Προφήτη Ηλία (2803), Καλόγερος (2701), Μεταμόρφωση (2699) , Φράγκου Αλώνι (2678), Πάγος (2677m), Κακάβρακας (2619).

Το λούκι του Στεφανιού ξεκινάει από τα Ζωνάρια στα 2.700μ δίπλα στο λούκι του Μύτικα. Πιο χαλαρή και μικρότερη από τον Μύτικα είναι ο ευκολότερος τρόπος για κάποιον να ανέβει στην κορυφή του. Οι άλλες είναι από το διάσελο της Στιβάδας ή από τις πολλές αναρριχητικές διαδρομές που έχουν σκαλισμένες στα βράχια. Το Στεφάνι ή αλλιώς θρόνος του Δία είναι η τρίτη υψηλότερη κορυφή στην Ελλάδα σε υψόμετρο 2909m και μία από τις πιο χαρακτηριστικές στην Ελλάδα. Η πρώτη ανάβαση έγινε στις 12/8/1921 από την ελβετικής καταγωγής ορειβάτη και τοπογράφο Marcel Kurz.

Έχουμε τη συνάντησή μας από τις 08:00 για να ξεκινήσουμε την εκδρομή μας προς τις κορυφές του ΟλύμπουΕάν μένετε σε κάποιο κοντινό ξενοδοχείο μπορούμε να σας παραλάβουμε κατόπιν αιτήματος. Ακολουθούμε καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια για μία ή περισσότερες κορυφές, όπως έχει προγραμματιστεί. Οι διαδρομές είναι απαιτητικές και για τις ικανότητές σας. Επιστρέφουμε από το ίδιο μονοπάτι στο όχημά μας και αναχώρηση για τα αυτοκίνητα μας.

Προσφέρουμε: Καθοδήγηση με έναν έμπειρο οδηγό βουνού. Μεταφορά, φωτογραφίες και βίντεο. Πλήρη τεχνικό και εξοπλισμό ασφαλείας.

Θα πρέπει να έχετε τα εξής: Παπούτσια κατάλληλα για πεζοπορία, Μικρό σακίδιο (τουλάχιστον 20lt.), Αδιάβροχο ή αντιανεμικό μπουφάν. Σνακ και νερό.

Απαιτήσεις: Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες άνω των 10 ετών και για τα άτομα με καλή ψυχική και φυσική κατάσταση. Γονική συναίνεση απαιτείται για ανηλίκους κάτω των 18 ετών. Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών είναι 4.

Διάρκεια δραστηριότητας: 8 Ώρες

Περίοδος δραστηριότητας: Όλο τον χρόνο

Τιμή ανά άτομο
57,00
Buy Ticket

Διαθεσιμότητα Όλο το χρόνο

Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών: 6Booking.com

Event Details
0