Μαραθώνιος Ναυπλίου

Μαραθώνιος Ναυπλίου

Ο Δήμος Ναυπλιέων (ΔΟΠΠΑΤ) σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία στίβου Ναυπλίου (Γ.Ε. Αργολίδας, Αργολίδα 2.000, Αργολικός Γ.Σ.), την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, με την υποστήριξη Επιμελητηρίου Αργολίδας, της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Αργολίδας, του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard και υπό την αιγίδα του ΠΣΑΤ, του ΕΟΤ, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS προκηρύσσουν τον αγώνα Μαραθώνιος Ναυπλίου.

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου είναι ένα αθλητικό δρομικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών και ταυτόχρονα μία πρωτοποριακή Διοργάνωση που στο πλαίσιό της έχει δημιουργήσει ένα πολύπλευρο κοινωνικό γεγονός με πλήθος δράσεων και προγραμμάτων που προάγουν την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό!

Η Διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες Μαραθωνίου & Ημιμαραθωνίου Δρόμου, 5 χλμ. & 2,5 χλμ. για όλους! Στόχοι της διοργάνωσης είναι:

  • να παρέχει ένα αθλητικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών, πρότυπο στο είδος του, αντάξιο των μεγάλων αθλητικών Διοργανώσεων του παγκόσμιου γίγνεσθαι.
  • να προάγει την υγεία των πολιτών μέσα από την χαρά της άθλησης και τον συμμετοχικό αθλητισμό.
  • να προάγει την αθλητική παιδεία και την αξία της διά βίου άσκησης ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες μέσα από τη συνεργασία της με την εκπαιδευτική κοινότητα.
  • να παράγει πολιτισμό και να λειτουργήσει ως κινητήριος δύναμη προόδου και ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας.
  • να προβάλλει το Ναύπλιο και την Αργολίδα, τις ομορφιές τους καθώς και τη μακρά και αξιοσημείωτη πολιτιστική τους κληρονομιά και παράδοση.
  • να καθιερώσει το Ναύπλιο ως αθλητικό τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Μαραθώνιος Ναυπλίου

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις θα υπάρξουν καθ’όλη τη διάρκεια του Σαβ/κου.

Σας προσκαλούμε όλους να γίνετε μέρος της μεγάλης δρομικής γιορτής Μαραθώνιος Ναυπλίου!

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Μαραθώνιο ή στον Ημιμαραθώνιο δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Στα 5 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του. Τέλος, στον αγώνα δρόμου των 2,5 χλμ. μπορούν να μετέχουν δρομείς άνω των 7 ετών (Ά Δημοτικού).

Στον αγώνα των 5 χλμ. μετέχουν οργανωμένα και οι Μαθητές των Γυμνασίων – Λυκείων.

Στον αγώνα των 2,5 χλμ. μετέχουν οργανωμένα και οι Μαθητές των Γυμνασίων και των Δημοτικών Σχολείων (Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξη).

Ανήλικοι συμμετέχοντες κάτω των 10 ετών πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα κατά τη συμμετοχής τους.

Για παιδιά κάτω των 7 ετών (δηλαδή μικρότερα της Α’ Δημοτικού) δεν πραγματοποιείται εγγραφή. Εγγραφή πραγματοποιεί μόνο ο κηδεμόνας με ατομική αίτηση συμμετοχής, και κατά τον αγώνα συνοδεύει τον ανήλικο υπό την προσωπική του φροντίδα και ευθύνη.

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Μαραθώνιο δρόμο είναι οι έξι (06:00) ώρες, για τον Ημιμαραθώνιο είναι οι τρείς (03:00) ώρες, για τα 5 χλμ. είναι η μία (01:00) ώρα και για τα 2,5 χλμ. είναι τα τριάντα (00:30) λεπτά.

Το πακέτο συμμετοχής του κάθε δρομέα είναι προσωπικό. Σε περίπτωση που κάποιος συμμετέχοντας πρόκειται να χρησιμοποιήσει τον αριθμό άλλου δρομέα κατόπιν συνεννόησης και συναίνεσης του εγγεγραμμένου, υποχρεούται να ενημερώσει το Κέντρο Εγγραφών και να συμπληρώσει αίτηση εγγραφής.

Η περίοδος εγγραφών θα ξεκινήσει στις 2 Δεκεμβρίου 2020 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020.

Όσοι συμμετέχοντες έχουν ολοκληρώσει την πληρωμή τους μέχρι και την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 θα έχουν τυπωμένο το όνομά τους στον αριθμό συμμετοχής (ισχύει για τον Μαραθώνιο δρόμο, τον Ημιμαραθώνιο και τα 5 χλμ.).

Εγγραφές θα πραγματοποιηθούν και στο Κέντρο Εγγραφών εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες συμμετοχές.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Οι εγγραφές ενδέχεται να ολοκληρωθούν νωρίτερα σε περίπτωση που εξαντληθούν οι διαθέσιμες θέσεις.
Μία εγγραφή θεωρείται ολοκληρωμένη εφόσον έχει καταβληθεί και το ποσό της συνδρομής.
Δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής της συνδρομής μετά από τη διεξαγωγή του αγώνα σε περίπτωση που κάποιος δεν λάβει τελικά, μέρος σε αυτόν.

Τιμή ανά άτομο
Από 5€
Photos
Leave a Comment
Event Details
Sponsors
More Events
Δεκέμβριος 8, 2019
Σεπτέμβριος 20, 2020
Απρίλιος 5, 2020
Οκτώβριος 24, 2020