Αγώνες Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης 2019

Η Οργανωτική Επιτροπή του 5ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης ανακοινώνει την ΝΕΑ ημερομηνία του αγώνα.

Μετά την τεράστια επιτυχία του 4ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης, που έγινε στις 14 Οκτωβρίου, ο διοργανωτής Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης ξεκίνησε ήδη το σχεδιασμό και την προετοιμασία για τον αγώνα του 2019.

Έτσι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των Ιωνικών Εορτών 2019, θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019,ο Αγώνας Ιστορικής Μνήμης υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και με την υποστήριξη του Πανιώνιου ΓΣΣ.

Η Διοργάνωση είναι αφιερωμένη στις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας, γίνεται παράλληλα με το τέλος των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Ιωνικών Εορτών, με την συμμετοχή δρομέων, μαθητών, αθλητών, φιλάθλων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων από τον Δήμο Νέας Σμύρνης, την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθούν σε πιστοποιημένη από την AIMS και τον ΣΕΓΑΣ διαδρομή, αγώνες:10 χλμ., 5χλμ.(και για μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων), 2,5 χλμ.(και για μαθητές Δημοτικών Σχολείων) και ΑμεΑ.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν επί της Ελευθερίου Βενιζέλου στα όρια του Δήμου Νέας Σμύρνης με εκκίνηση το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία της Νέας Σμύρνης συμπληρώνοντας την σύνδεση και τους συμβολισμούς του σήμερα με την ιστορική μνήμη. Η διαδρομή των αγώνων θα διατρέχει την Ελευθερίου Βενιζέλου από την Αχιλλέως μέχρι και την Αιγαίου στη Νέα Σμύρνη και θα αναδεικνύει κατά μήκος και καθ’ όλη την διαδρομή των αγώνων τις εγκαταστάσεις και τις γραμμές του ΤΡΑΜ, όπου την ημέρα του αγώνα σε κάθε σταθμό να υπάρχουν σημεία μουσικών δράσεων.

Η ώρα εκκίνησης των αγώνων προγραμματίζεται στις 09:00, στις 6/10/19.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.neasmirnihistoricrun.gr & https://www.facebook.com/NeaSmyrniHistoricRun/

Για να συμμετάσχει κάποιος στα 10 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Στα 5 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του. Τέλος, στον αγώνα δρόμου των 2,5 χλμ. μπορούν να μετέχουν δρομείς όλων των ηλικιών.

Στον αγώνα των 5 χλμ. μετέχουν οργανωμένα και οι Μαθητές των Γυμνασίων – Λυκείων.

Στον αγώνα των 2,5 χλμ. μετέχουν οργανωμένα και οι Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων (Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξη).

Ανήλικοι συμμετέχοντες κάτω των 10 ετών πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα κατά τη συμμετοχής τους.

Για παιδιά κάτω των 7 ετών (δηλαδή μικρότερα της Α’ Δημοτικού) δεν πραγματοποιείται εγγραφή. Εγγραφή πραγματοποιεί μόνο ο κηδεμόνας με ατομική αίτηση συμμετοχής, και κατά τον αγώνα συνοδεύει τον ανήλικο υπό την προσωπική του φροντίδα και ευθύνη.

Το χρονικό όριο τερματισμού για τα 10 χλμ. είναι η μία (01:00) ώρα, για τα 5 χλμ. είναι η μία (01:00) ώρα και για τα 2,5 χλμ. είναι τα τριάντα (00:30) λεπτά.

Το πακέτο συμμετοχής του κάθε δρομέα είναι προσωπικό. Σε περίπτωση που κάποιος συμμετέχοντας πρόκειται να χρησιμοποιήσει τον αριθμό άλλου δρομέα κατόπιν συνεννόησης και συναίνεσης του εγγεγραμμένου, υποχρεούται να ενημερώσει το Κέντρο Εγγραφών και να συμπληρώσει αίτηση εγγραφής.

Η περίοδος εγγραφών θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Όσοι συμμετέχοντες έχουν ολοκληρώσει την πληρωμή τους μέχρι και τις 20 Σεπτέμβρη 2019 θα έχουν τυπωμένο το όνομά τους στον αριθμό συμμετοχής (ισχύει για τα 10 χλμ. και τα 5 χλμ.).

Εγγραφές θα πραγματοποιηθούν και στο Κέντρο Εγγραφών εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες συμμετοχές.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής της συνδρομής. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν υπάρξει η δυνατότητα συμμέτοχης, η Οργανωτική Επιτροπή θα αποστείλει το υλικό συμμετοχής στον ενδιαφερόμενο μετά από αίτημά του.

Απονομές πραγματοποιούνται για τους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών του κάθε αγώνα δρόμου με χρονομέτρηση: 10 χλμ. και 5 χλμ.

Η κατάταξη ανά ηλικιακή κατηγορία καταγράφετε στα επίσημα αποτελέσματα.

Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια.

Έπαθλα (ειδικό μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές/τριες της γενικής κατάταξης.

Αναμνηστικό μετάλλιο θα δοθεί σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν.

Το δίπλωμά τους θα έχουν την δυνατότητα να τυπώσουν όλοι οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στον αγώνα δρόμου της επιλογής τους, μέσω ειδικής εφαρμογής της διαδικτυακής πύλης της Διοργάνωσης.

Με απόφασή της Ο.Ε. θα απονεμηθούν και ειδικές βραβεύσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

ΑμεΑ- Special Olympics Hellas
Τιμητικές Προσώπων
Μαζικότερες ομαδικές

Photos
Leave a Comment
Event Details
 • Days
  Hours
  Min
  Sec
 • Start Date
  Οκτώβριος 6, 2019 09:00
 • End Date
  Οκτώβριος 6, 2019 14:00
 • Status
  Upcoming
 • Location
 • Διεύθυνση
  Πλατεία Νέας Σμύρνης
 • Phone
  210 9350276
 • Email
  info@neasmirnihistoricrun.gr
More Events
Οκτώβριος 10, 2019
Οκτώβριος 26, 2019
Οκτώβριος 27, 2019
Οκτώβριος 13, 2019