Πεζοπορία στον Μύτικα, Όλυμπος

Ο Όλυμπος είναι επίσημα γνωστός από την ελληνική μυθολογία ως το σπίτι των Δώδεκα Θεών. Το σχήμα του δημιουργήθηκε από τη βροχή και τον άνεμο, το οποίο βοήθησε να ανυψώσει ένα απομονωμένο πύργο στο 2918μ (Μύτικας).

Έχουμε τη συνάντησή μας από τις 08:00 για να ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας προς τον Όλυμπο. Εάν μένετε κοντά μας, μπορούμε να σας παράσχουμε μεταφορά κατόπιν αιτήματος. Θα φτάσουμε στο μέγιστο σημείο της διαδρομής από τη νότια πλευρά του Ολύμπου σε ένα γοητευτικό άλλο και ταυτόχρονα τραχύ τοπίο σε 2.400μ στη θέση Χριστάκης. Εκεί θα ξεκουραστούμε και θα προετοιμάσουμε τον προσωπικό μας εξοπλισμό για την κορυφή του Μύτικα. Ακολουθούμε ένα καλά σημειωμένο μονοπάτι για μια ώρα για να τοποθετήσουμε τη Σκάλα, όπου θα ετοιμαστούμε για την τελική ανάβαση.

Η διαδρομή είναι απαιτητική, αφού στα περισσότερα σημεία πρέπει να σκαρφαλώσουμε. Φτάνοντας στην κορυφή του ”Πάνθεον’‘ Μύτικας στα 2918μ, θα υπογράψουμε το βιβλίο του ορειβάτη και θα ξεκουραστούμε για την επιστροφή μας. Επιστρέφουμε από την ίδια διαδρομή στο όχημά μας και αναχωρούμε για τα αυτοκίνητά μας.

 

Αφήστε τη μαγεία και την ομορφιά της φύσης να σας μεταφέρουν μακριά και να σας αφήσουν αξέχαστες αναμνήσεις στην καθημερινή σας ρουτίνα!

Αυτή η δραστηριότητα είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες αλλά και για ανηλίκους από 10 έως 18 ετών. Οι γονείς είναι υπεύθυνοι για τα παιδιά τους με την παρουσία τους ή με υπεύθυνη δήλωση.

- Καθοδήγηση ασφαλείας με έμπειρο οδηγό βουνού
- Μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο σας
- Πλήρη εξοπλισμός ασφαλείας
- Λήψη φωτογραφιών και βίντεο

- Μικρό σακίδιο (τουλάχιστον 20lt)
- Αδιάβροχο ή αντιανεμικό μπουφάν
- Σνακ και νερό

Τιμή ανά άτομο
Από 140€
Photos
Leave a Comment
Event Details
Sponsors