Πεζοπορία στον Όλυμπο

Ο Όλυμπος είναι επίσημα γνωστός από την ελληνική μυθολογία ως το σπίτι των Δώδεκα ΘεώνΤο σχήμα του δημιουργήθηκε από τη βροχή και τον άνεμοτο οποίο βοήθησε να ανυψώσει ένα απομονωμένο πύργο στο 2918μ (Μύτικας). Μετρά πολλές κορυφές και ένα σχεδόν κυκλικό σχήμαΕίναι αναμφίβολα το πιοδημοφιλές βουνό στην ΕλλάδαΤο εντυπωσιακό ύψοςη μυθική γοητεία και η εύκολη πρόσβαση, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιάτου κόσμουΟι δρόμοι και τα μονοπάτια που διασχίζουν το βουνό δίνουν την ευκαιρία στους πεζοπόρους και επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τις ποικιλίεςτης χλωρίδας και της πανίδας, αλλά και τη φυσική του ομορφιά.

Ήταν η πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που κηρύχθηκε ως Εθνικό ΠάρκοΟ στόχος ήταν η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος της χλωρίδας, της πανίδας και των φυσικών τοπίωνκαθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών της. Η επιστημονική έρευνα έπρεπε να υποστηριχθεί και οι άνθρωποι έπρεπε να γνωρίζουν τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες. Ειδικοί νόμοι απαγορεύουν κάθε είδους εκμετάλλευση στην ανατολική πλευρά του βουνού, που αποτελεί τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού.

Η ευρύτερη περιοχή γύρω από αυτό ορίστηκε ως περιφερειακή ζώνη του Εθνικού Πάρκου, ώστε η διαχείριση και εκμετάλλευσή της δεν θα επηρεάσει αρνητικά την προστασία του πυρήνα. Ο Όλυμπος είναι διεθνώς γνωστός και για τα οικολογικά χαρακτηριστικά και την ανεπανάληπτη φυσική ομορφιά του, καθώς και για την ισχυρή σχέση της με την αρχαία ελληνική μυθολογία.

Μια μοναδική εμπειρία ζωής με ένα υπεύθυνο κέντροστελεχωμένο με έμπειρους οδηγούς βουνού και εκπαιδευτέςΑφήστε τη μαγεία και η ομορφιά της φύσης να σας παρασύρει και να αφήσει αξέχαστες αναμνήσεις στην καθημερινή ρουτίνα σας.

Υπάρχουν αρκετές διαδρομές για να ακολουθήσεις μέχρι την κορυφή του Ολύμπου. Μερικές είναι εύκολες και σύντομες και άλλες είναι δύσκολες και μακρινέςΠαρέχουμε μια επιλογή που μπορεί να καλύψει τις προτιμήσεις και τις ικανότητες σαςΜη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας, έτσι ώστε να σχεδιάσουμε την καλύτερη διαδρομή για εσάς.

Περιγραφή από την διαδρομή Χριστάκη: Έχουμε τη συνάντησή μας από τις 06:00 για να ξεκινήσουμε την εκδρομή μας προς τον Όλυμπο. Εάν μένετε σε κάποιο κοντινό ξενοδοχείο μπορούμε να σας παραλάβουμε κατόπιν αιτήματος. Θα φτάσουμε στο μέγιστο σημείο της διαδρομής από την νότια πλευρά του Ολύμπου σε ένα μαγευτικό άλλα και ταυτόχρονα άγριο τοπίο στα 2400μ στην θέση Χριστάκη. Εκεί θα ξεκουραστούμε και θα ετοιμάσουμε των προσωπικό μας αλλά και τον εξοπλισμό ανάβασης στον Μύτικα. Ακολουθούμε ένα καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι μίας ώρας για την θέση Κακόσκαλα από όπου και θα ετοιμαστούμε για την τελική μας ανάβαση. Η διαδρομή είναι απαιτητική με μεγάλο βαθμό δυσκολίας αφού στα περισσότερα σημεία πρέπει να σκαρφαλώνουμε. Φτάνοντας στη κορυφή στον Μύτικα στα 2918μ θα υπογράψουμε στο βιβλίο ορειβατών και θα ξεκουραστούμε για την επιστροφή μας. Επιστρέφουμε από το ίδιο μονοπάτι στο όχημά μας και αναχωρούμε για τα αυτοκίνητά μας.

Προσφέρουμε: Καθοδήγηση με έναν έμπειρο οδηγό βουνού. Μεταφορά, φωτογραφίες και βίντεο. Πλήρη τεχνικό και εξοπλισμό ασφαλείας.

Θα πρέπει να έχετε τα εξής: Παπούτσια κατάλληλα για πεζοπορία, Μικρό σακίδιο (τουλάχιστον 20lt.), Αδιάβροχο ή αντιανεμικό μπουφάν. Σνακ και νερό.

Απαιτήσεις: Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες άνω των 10 ετών και για τα άτομα με καλή ψυχική και φυσική κατάσταση. Γονική συναίνεση απαιτείται για ανηλίκους κάτω των 18 ετών. Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών είναι 3 και το μέγιστο 10.

Διάρκεια δραστηριότητας: 12 Ώρες

Περίοδος δραστηριότητας: Ιούνιο έως Οκτώβριο

 

Photos
Leave a Comment
Event Details
 • Start Date
  Ιούνιος 1, 2018 06:00
 • End Date
  Οκτώβριος 31, 2018 19:00
 • Status
  Expired
 • Διεύθυνση
  Μεγ. Αλεξανδρου 44, Νέοι Πόροι, Πιερία, 60063
 • Phone
  +306932651494
 • Email
  info@xtremeway.com