Πεζοπορία σους καταρράκτες Λεπίδας, Άστρος

καταρράκτες Λεπίδας

Κρυµµένοι µέσα σε βαθιά χαράδρα, µεγαλοπρεπείς και επιβλητικοί, κυρίαρχοι µε την βοή τους σε όλη την περιοχή, ορθώνονται µε το τεράστιο ύψος τους οι καταρράκτες Λεπίδας, ένα µνηµείο της φύσης για την Ορεινή Κυνουρία.

Το φαράγγι της Λεπίδας µε τους επιβλητικούς καταρράκτες του είναι ένα από τα οµορφότερα και πιο άγνωστα θαύµατα της φύσης του βουνού Πάρνωνας. Ξεκινάει απο ένα οροπέδιο µε χαµηλή βλάστηση στις βόρειες παρυφές του βουνού ανάµεσα στο χωριό Αγιος Ιωάννης και στην µονή Μαλεβής, τον Ξερόκαµπο.

Από το Άστρος Κυνουρίας λοιπόν ξεκινάει η πεζοπορική μας διαδρομή προς τους καταρράκτες. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την εποχή, από το λιμάνι θα καταλήξουμε στα χωριά Άγιος Ιωάννης ή Πλάτανος. Εκεί υπάρχει χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και είναι ουσιαστικά και ο χώρος προετοιμασίας για την πεζοπορική διαδρομή.

καταρράκτες Λεπίδας

Η πεζοπορία διαρκεί περίπου 1,5 με 2 ώρες και καταλήγει στους καταρράκτες Λεπίδας. Η τοποθεσία είναι μαγική και με εξαίρεση τους 2 καλοκαιρινούς μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο, δίνεται στους επισκέπτες η δυνατότητα να κολυμπήσουν στις λίμνες που σχηματίζονται.

Αφού απολαύσουμε το τοπίο και ξεκουραστούμε, οι υπεύθυνοι οδηγοί θα σας δώσουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή. Συγχρόνως θα απολαύσετε ένα γεύμα στους καταρράκτες και στη συνέχεια θα πάρετε τον δρόμο της επιστροφής.

Τα μέλη του Travel2Peloponnese σίγουρα θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε την πεζοπορία στους καταρράκτες Λεπίδας!

 

 

- Συνοδεία έμπειρων οδηγών καθ'όλη τη διάρκεια της δραστηριότητας
- Τυχόν εισιτήριο εισόδου
- Μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο σας
- Νερό και φαγητό

- Δεύτερο ζευγάρι ρούχα
- Μαγιώ και πετσέτα
- Αντηλιακό

Τιμή ανά άτομο
Από 60€
Photos
Leave a Comment
Event Details
Sponsors