Rafting στην Κοιλάδα των Τεμπών

Rafting είναι η ψυχαγωγική υπαίθρια δραστηριότητα της χρησιμοποιώντας μια φουσκωτή βάρκα ή κανό να διασχίσετε ένα ποτάμι ή άλλα υδάτινα συστήματα. Αυτό γίνεται συχνά σε άγρια νερά με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας, προκειμένου να ενθουσιάσουν τους επιβάτες. Η ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας ως άθλημα αναψυχής έχει γίνει δημοφιλής από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 και περιλαμβάνει από ατομική κωπηλασία με κανό σε ομαδική που κινούνται υπό την καθοδήγηση ενός οδηγού στην πρύμνη.

Η κοιλάδα των Τεμπών είναι ένα φαράγγι στη βόρεια Θεσσαλία, την Ελλάδα, που βρίσκεται μεταξύ του Ολύμπου στα βόρεια και της Όσσας προς το νότο. Η κοιλάδα είναι 10 χιλιόμετρα μακριά και στενή 25m σε σημεία με βράχια σχεδόν 500 μέτρα ύψος. Μέσα από αυτήν ρέει ο Πηνειός, το ποτάμι  του Ελληνικού Αμαζονίου, με την ποικιλομορφία των πτηνών στο δρόμο της προς το Αιγαίο Πέλαγος. Στην αρχαιότητα εορταζότανε από Έλληνες ποιητές ως το αγαπημένο στέκι του Απόλλωνα και των Μουσών. Στη δεξιά όχθη του Πηνειού στέκετε ο ναός του Απόλλωνα, στον οποίο είχαν συγκεντρωθεί οι δάφνες για την στέψει του νικητή στα Πυθία.

Το πέρασμα των Τεμπών αποτελεί ένα στρατηγικό πέρασμα στην Ελλάδα, δεδομένου ότι είναι η κύρια οδός από τη Λάρισα μέσα από τα βουνά προς την ακτή. Εξαιτίας αυτού, ήταν η σκηνή πολλών μαχών σε όλη την ιστορία. Το 480 π.Χ. 10.000 Αθηναίοι και Σπαρτιάτες συγκεντρώθηκαν στα Τέμπη για να σταματήσουν την εισβολή του Ξέρξη. Μετέπειτα καιρούς οι Έλληνες αντάρτες, κατά τη γερμανο-ελληνική κατοχή, χρησιμοποίησαν ένα μυστικό πέρασμα πάνω από την κοιλάδα για να αποφεύγουν την σύλληψη από τον γερμανικό στρατό. Εκτός από αυτό το μονοπάτι τους έδωσε καλή θέα για να βλέπουνε τι έρχεται.

Έχουμε τη συνάντησή μας από τις 08:00 για να ξεκινήσουμε την εκδρομή μας προς την κοιλάδα των Τεμπών. Εάν μένετε σε κάποιο κοντινό ξενοδοχείο μπορούμε να σας παραλάβουμε κατόπιν αιτήματος. Εκεί θα ετοιμάσουμε τον εξοπλισμό και να δοθούν οδηγίες για την ασφάλεια σχετικά με τον έλεγχο μιας βάρκας Raft. Αυτή η διαδρομή είναι ιδανική για εισαγωγή στο rafting, για τις μικρές άλλα και μεγάλης ηλικίας άτομα. Ένα μικρό διάλειμμα για να επισκεφθείτε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με την υπόγεια Φυσική πηγή πριν το τερματισμό και την επιστροφή μας

Σας παρέχουμεΚαθοδήγηση με έναν έμπειρο οδηγό ποταμού. Πλήρη τεχνικό και εξοπλισμό ασφαλείας . Μεταφορά, φωτογραφίες και βίντεο. Χυμό, σνακ και νερό.

Θα πρέπει να έχετε τα ακόλουθα: Μαγιό, Αθλητικά παπούτσια, Πετσέτα, Αντιηλιακή προστασία

Απαιτήσεις: Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες άνω των 8 ετών και για τα άτομα με καλή ψυχική και φυσική κατάσταση. Γονική συναίνεση είναι απαραίτητη για ανηλίκους κάτω των 18 ετών. Απαραίτητες γνώσεις στην κολύμβηση. Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών είναι 4.

Διάρκεια δραστηριότητας: 4 Ώρες

Περίοδος δραστηριότητας: Μάρτιο έως Μάιο

Leave a Comment
Event Details
More Events