Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου

Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου βρίσκεται στα Περτουλιώτικα Λιβάδια σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Για να φτάσετε στο χιονοδρομικό διασχίζετε το χωριό Ελάτη και συνεχίζετε την πορεία σας για ακόμα 7 χιλιόμετρα. Το χωριό Περτούλι απέχει μόλις λίγα λεπτά αργότερα. Μέσα σ’ ένα φυσικό τοπίο κατάφυτο από έλατα, το Περτούλι είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Πίνδου, χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, αποτελούμενο από παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, γραφικά ταβερνάκια και ξενώνες.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου έχει τρεις πίστες κόκκινη, μπλε και πράσινη εκπαιδευτική. Η κόκκινη πίστα έχει μήκος 1.500 μέτρων και ένα διθέσιο εναέριο lift, η μπλε πίστα έχει μήκος 400 μέτρα με συρόμενο αναβατήρα και η πράσινη η εκπαιδευτική πίστα έχει μήκος 80 μέτρων και εξυπηρετείται από ένα baby lift. Στις ανέσεις που προσφέρει το χιονοδρομικό περιλαμβάνονται χώρος για parking, ιατρείο, σαλέ για καφέ και φαγητό στη βάση και ένα μικρό στην κορυφή του χιονοδρομικού, ενοικίαση εξοπλισμού ski – snowboard – snowmobile και έλκηθρο.

Πρόκειται ίσως για το χιονοδρομικό στο χαμηλότερο υψόμετρο στην Ελλάδα. Είναι εύκολα προσβάσιμο και δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Αποτελεί έναν ιδανικό και εύκολο προορισμό για βόλτα με την οικογένεια και εξοικίωση με τα βασικά στοιχεία του σκι αλλά και παιχνίδι με το χιόνι!  Εκτός του χιονοδρομικού, το Περτούλι είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο, καθώς η περιοχή διαθέτει πλήθος δραστηριοτήτων, όπως ιππασία, mountain bike, πεζοπορία, αλλά και γραφεία οικοτουρισμού που οργανώνουν οικοξεναγήσεις, 4Χ4 και rafting.

Photos
Leave a Comment
Event Details
Sponsors