Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου

Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου

Στο όρος Βίτσι και σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Καστοριάς (μόλις 22 χλμ.), λειτουργεί το οργανωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου του Συλλόγου Χιονοδρομίας Καστοριάς, σε υψόμετρο 1800 μέτρων.

Το χιονοδρομικό βρίσκεται στα όρια των νομών Καστοριάς και Φλώρινας, κοντά στο χωριό Πολυκέρασο, σε μια εξαιρετική τοποθεσία που αποτελεί πόλο έλξης και για ομορφιά του τοπίου καθώς και την γραφικότητα των γύρω οικισμών. Το Βίτσι προστατεύεται ως καταφύγιο θηραμάτων και αποτελεί ιδανικό βιότοπο για την απειλούμενη με εξαφάνιση αρκούδα. Η περιοχή έχει μείνει ανεπηρέαστη από την ανθρώπινη δραστηριότητα και διατηρεί την μοναδική ομορφιά της άγριας φύσης.

Η απόστασή του Χιονοδρομικού Κέντρου από την πόλη της Καστοριάς είναι μόλις 22 χμ. με δρόμο ασφαλτοστρωμένο, ασφαλή, που εκχιονίζεται καθημερινά με μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου διαθέτει 3 αναβατήρες και 5 πίστες μικρής και μέτριας δυσκολίας που θα απολαύσουν οι φίλοι του σκι. Οι πίστες είναι χαραγμένες μέσα σε πυκνό δάσος με κοινή αφετηρία, εξυπηρετούμενοι από το ίδιο lift.
Διαθέτει, επίσης, σαλέ, εστιατόριο, καφετέρια snow bar και parking.

Ο μεγάλος συρόμενος αναβατήρας, έχει την δυνατότητα εξυπηρέτησης 850 ατόμων την ώρα και οι δύο baby lift, από 450 άτομα την ώρα ο καθένας.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου μπορείτε να απολαύσετε μοναδικές στιγμές με τους φίλους και την οικογένεια κατα τη διάρκεια του χειμώνα. Η θέα σε συνδυασμό με την άγρια ζωή στη γύρω περιοχή κάνουν την επίσκεψη στο χιονοδρομικό μια μοναδική εμπειρία!

Photos
Leave a Comment
Event Details
Sponsors
More Events