Zagori Mountain Running 2018

Με παρακαταθήκη τις προηγούμενες επτά διοργανώσεις, ο κορυφαίος ελληνικός αγώνας ορεινού τρεξίματος και αγαπημένος αθλητικός προορισμός, περιμένει να σας υποδεχθεί και το 2018 στις 20-22 Ιουλίου.

To Zagori Mountain Running από τα πρώτα χρόνια άρχισε να κερδίζει αθλητές και φίλους, χαρίζοντας στη διοργάνωση ένα ξεχωριστό και δημοφιλή χαρακτήρα. Οι λόγοι είναι πολλοί. Βασικός λόγος η αγωνιστική ποικιλία που προσφέρει η διοργάνωση με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας και εναλλαγές στο τερέν. Ο κάθε αθλητής, μπορεί να βρει τον αγώνα που του ταιριάζει ή ακόμη να δοκιμάσει νέες προκλήσεις αφού οι 4 κατηγορίες αγώνων καλύπτουν αποστάσεις από 10 έως 80 χιλιόμετρα. Ειδικά ο αγώνας των 10km είναι ιδανικός για τη γνωριμία με το ορεινό τρέξιμο. Ο παιδικός αγώνας «Ζαγοράκι» έρχεται να συμπληρώσει τις ηλικιακές κατηγορίες δίνοντας επιπλέον την ευκαιρία στις οικογένειες να μοιράζονται ποιοτικό χρόνο και δραστηριότητες συνδυάζοντας ένα εναλλακτικό τριήμερο διακοπών στα Ζαγοροχώρια, στο τέλος Ιουλίου.

TeRA 80km

Ο T.E.RA είναι ένας αγώνας ορεινού τρεξίματος, το ανάπτυγμα του οποίου εκτίνεται σε 80 χιλιόμετρα και η θετική του υψομετρική διαφορά υπερβαίνει τα 5100 μέτρα. Ξεκινά στις 04:30 πμ, έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης 20 ώρες από την έναρξή του και έχει 4 ενδιάμεσα χρονικά όρια αποκλεισμού (elimination points).

Η διαδρομή έχει ως εξής:

Τσεπέλοβο – Αβάλος – Σιάδι Μύγας – Νταβάλιστα – Δρακόλιμνη – Καταφύγιο Αστράκας – Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο – Φαράγγι Βίκου – Μονοδένδρι – Βίτσα – Δίλοφο – Κήποι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο.

Όριο συμμετοχών: 200 αθλητές

Όριο τερματισμού αγώνα: 20 ώρες από την εκκίνηση

Χρονικά όρια αποκλεισμού (elimination points)

1. Μονή Στομίου: 5 ώρες από την έναρξη
2. Μεγάλο Πάπιγκο (έξοδος από τον σταθμό): στις 9 ώρες και 30 λεπτά από την έναρξη
3. Μονοδένδρι (έξοδος από τον σταθμό): στις 14 ώρες και 30 λεπτά από την έναρξη
4. Κήποι (έξοδος από τον σταθμό): στις 16 ώρες και 30 λεπτά από την έναρξη
5. Τσεπέλοβο: στις 20 ώρες από την έναρξη

Τα δώρα για τους τερματίσαντες στα 80km (Finisher Prizes)

Οι αθλητές που θα τερματίσουν στον TeRA 80km θα αποκτήσουν μοναδικά δώρα finisher.  Πιο συγκεκριμένα:

Δώρα finisher TeRA 80km – Άνδρες:

 • The North Face® – VERSITAS 1/4 ZIP LONG-SLEEVE SHIRT
 • The North Face® – 66 CLASSIC HAT

Δώρα finisher TeRA 80km – Γυναίκες:

 • The North Face® – MOTIVATION 1/4 ZIP LONG-SLEEVE SHIRT
 • The North Face® – 66 CLASSIC HAT

Marathon+ (44km)

Ένας ανανεωμένος αγώνας σε μια χορταστική διαδρομή 44km, κυκλική, με 2.600m θετικής υψομετρικής, σας προκαλεί να ανεβάσετε τους προσωπικούς σας στόχους και να δείτε το ορεινό τρέξιμο από άλλη οπτική γωνία.

Η διαδρομή ξεκινά από τα 1050m υψόμετρο, το Γυμνάσιο Τσεπελόβου, διασχίζοντας για 300m  την πλατεία του χωριού και συνεχίζει με έντονη ανηφόρα στην Σκάλα Τσεπελόβου, εκεί όπου θα βρεθούν ξανά οι δρομείς στον τερματισμό. (2km+290m θετική υψομετρική και υψόμετρο 1340m).

Για τα επόμενα 3.300m, συνεχίζουμε σε κατηφορική σχεδόν διαδρομή (-270m) και φτάνουμε στο χωριό Καπέσοβο (υδροδοσία  & Checkpoint).

Ο αγώνας συνεχίζει με έντονη κατηφόρα για 2.300m σε αρνητική υψομετρική (-420m), καθαρά τεχνική διαδρομή, για να συναντήσουμε την παλιά διαδρομή στο 7,5km μπαίνοντας πλέον στο Φαράγγι του Βίκου!

Όριο συμμετοχών: 250 αθλητές

Όριο τερματισμού αγώνα: 10 ώρες από την εκκίνηση

Χρονικά όρια αποκλεισμού (elimination points)

1. Μεγάλο Πάπιγκο (έξοδος από τον σταθμό): στις 4 ώρες και 30 λεπτά από την έναρξη

Τα δώρα για τους τερματίσαντες στα 44km (Finisher Prizes)

Οι αθλητές που θα τερματίσουν στον Marathon+ 44km θα αποκτήσουν μοναδικά συλλεκτικά δώρα finisher:

The North Face® – M Reaxion Amp Crew (ΑΝΔΡΙΚΟ)

The North Face® – W Tanken Tank (ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ)

Half Marathon 21km

Ο Half-Marathon είναι ένας αγώνας 21 χιλιομέτρων και +1090m υψομετρικής, στον οποίο δεν υπάρχει κανένα όριο αποκλεισμού.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα βρίσκονται στο χωριό Κήποι Ζαγορίου σε υψόμετρο 750m. Η εκκίνηση δίνεται στην πλατεία του χωριού με κατεύθυνση ανατολικά. Μετά από 350m κάνει αναστροφή στην άσφαλτο και αφού περάσει πάλι μέσα από το χωριό κατευθύνεται προς το Τρίτοξο γεφύρι ή αλλιώς Καλογερικό. Περνάει πάνω από το γεφύρι και συνεχίζει για 2,6km σε καθαρισμένο μονοπάτι, και έχοντας πάντοτε θέα στο φαράγγι του Βίκου, φτάνει στο γεφύρι του Καπετάν Αρκούδη(3,5km).

Από το γεφύρι του Καπετάν Αρκούδη ξεκινά η πρώτη σημαντική ανηφόρα που θα μας φέρει στο χωριό Δίλοφο (5km) μετά από 1,6km και +180m θετική άνοδο. Εκεί βρίσκεται και ο 1ος σταθμός ανεφοδιασμού.

Ο αγώνας κατηφορίζει για 2,6km μέχρι να φτάσει μέσα στο ποτάμι στο φαράγγι του Βίκου. Οι δρομείς αφού τρέξουν παράλληλα με το ποτάμι για 200m θα ανηφορίσουν την πετρόκτιστη σκάλα που θα τους φέρει στο χωριό Βίτσα (9,7km).
Ακολουθώντας ένα κατάφυτο και πανέμορφο μονοπάτι, οι αθλητές και οι αθλήτριες φτάνουν στο χωριό Μονοδένδρι (11,2km), όπου βρίσκεται ο 2ος Σταθμός Ανεφοδιασμού. Παράλληλα θα έχουν την δυνατότητα να δροσιστούν από την βρύση που βρίσκεται στην διαδρομή.
Από το Μονοδένδρι ξεκινά η μεγάλη και απότομη κατηφόρα των 1600m της σκάλας Μονοδενδρίου που καταλήγει μέσα στο φαράγγι. Στη συνέχεια οι αθλητές θα κινηθούν για 2,6km μέσα και πλάι από την κοίτη του ποταμού μέχρι να συναντήσουν το γεφύρι του Μίσιου (15,5km).
Ο αγώνας, πλέον, μπαίνει στην τελική του φάση με τη σκάλα του Κουκουλίου να μας κατευθύνει για 400m μέχρι τις παρυφές του χωριού Κουκούλι όπου βρίσκεται και ο 3ος Σταθμός Ανεφοδιασμού.
Αυτό που απομένει πλέον στους αθλητές, είναι μία μικρή αλλά τεχνική κατηφόρα 600m και αφού περάσουν από το γεφύρι του Κοντοδήμου φτάνουν στον τερματισμό, στο χωριό Κήποι από όπου ξεκίνησαν.

Entry Race 10km

Ο Entry Race είναι ένας αγώνας 10 χιλιομέτρων και +320m υψομετρικής, στον οποίο δεν υπάρχει κανένα όριο αποκλεισμού.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα βρίσκονται στο χωριό Κήποι Ζαγορίου σε υψόμετρο 750m. Η εκκίνηση δίνεται στην πλατεία του χωριού με κατεύθυνση ανατολικά. Μετά από 350m κάνει αναστροφή στην άσφαλτο και αφού περάσει πάλι μέσα από το χωριό κατευθύνεται προς το Τρίτοξο γεφύρι ή αλλιώς Καλογερικό.

Περνάει πάνω από το γεφύρι, συνεχίζει για 3km προς το γεφύρι του Καπετάν Αρκούδη, όπου βρίσκεται ο 1ος σταθμός τροφοδοσίας και κινείται παράλληλα με το ποτάμι με κατεύθυνση προς τον βορρά. Περνά πάνω από το γεφύρι του Κόκκορη  και ακολουθώντας το ποτάμι φτάνει στη βάση της Σκάλας Κουκουλίου.

Η σκάλα αποτελεί και το πιο δύσκολο κομμάτι του αγώνα. Η διαδρομή περνάει μέσα από το χωριό Κουκούλι (7km από την αρχή)  όπου υπάρχει ο 2ος σταθμός τροφοδοσίας και αμέσως μετά αρχίζει η μεγάλη κατηφόρα που καταλήγει στους Κήπους και στον τερματισμό.

Zagoraki

Το Zagoraki M.R. είναι ένας παιδικός αγώνας τρεξίματος απόστασης 1 χλμ., που πραγματοποιείται στο χωριό Τσεπέλοβο, το απόγευμα του Σαββάτου (21/07/18).

Στόχος είναι η επαφή των παιδιών με το τρέξιμο στη φύση μέσα από μία ψυχαγωγική δραστηριότητα  τονίζοντας παράλληλα τις αξίες του αθλητισμού.

Για τον παιδικό αγώνα 1χλμ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά έως 12 ετών.

Σε κάθε παιδί θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο και συλλεκτικό τεχνικό μπλουζάκι.

Η συμμετοχή των παιδιών είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Leave a Comment
Event Details
 • Start Date
  Ιούλιος 20, 2018 04:30
 • End Date
  Ιούλιος 23, 2018 14:00
 • Status
  Expired
 • Location
 • Διεύθυνση
  Ζαγόρι
 • Phone
  6980760850,
 • Email
  info@zagorirace.gr