Το όνομα προήλθε από την φυλή Zulu της Νοτίου Αφρικής ή αλλιώς από τους ανθρώπους του ουρανού όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται αυτή η φυλή.Ο Zulu ήταν ένας δυνατός πολεμιστής του έθνους και πιστεύεται ότι είναι απόγονος του πατριάρχη ZULU, γιος ενός Nguni-Ανώτατος της περιφέρειας του Κονγκό στην κεντρική Αφρική.

H αισθητική που έχουμε χρησιμοποιήσει στον χώρο μας στον Ισθμό της Κορίνθου είναι βασισμένη στην παράδοση του N Debele –ζωγραφική τοίχου από την Ν.Αφρική.

Η N-debele φυλή σχετίζεται με την φυλή των  Ζουλού.Η φυλή αυτή είχε το χαρακτηριστικό ότι έκανε ορατή την ταυτότητα της μέσω μιας συγκεκριμένης αισθητικής που αποτυπωνόταν σαν ζωγραφική στους τοίχους των σπιτιών τους καθώς και στα ρούχα τους.

Κύριοι εκφραστές αυτής της αισθητικής ήταν οι γυναίκες της φυλής οι οποίες προσπαθούσαν με αυτό τον τρόπο να μεταδώσουν τις απόψεις τους και τις προσδοκίες τους ως άτομα αλλά και ως μέλη μιας ομάδας.

Η αισθητική αυτή ουσιαστικά αποπνέει έναν αέρα περηφάνιας και κύρους ενώ παντρεύει με απόλυτη αρμονία πλουμιστά σχέδια με γεωμετρικά σχήματα προσδίδοντας μια ατμόσφαιρα παιχνιδιάρικη ,αισιόδοξη αλλά συνάμα δυνατή και γήινη.

Το σημείο που επιλέξαμε για να στήσουμε τις εγκαταστάσεις μας αποτελεί ένα από τα πιο θαυμαστά έργα του κόσμου .Ο Ισθμός αποτελεί το κατεξοχήν στρατηγικό σημείο του Ελλαδικού χώρου κι ένα από τα σημαντικότερα έργα της Ανατολικής Μεσογείου. Η διάνοιξη του αποτέλεσε από την αρχαιότητα μείζον θέμα, καθώς η δημιουργία της διώρυγας θα έλυνε πολλά προβλήματα και θα διευκόλυνε τη ναυσιπλοΐα και το εμπόριο.

Μέσω αυτού του τρίπτυχου –όνομα zulu ,αισθητική N-debele και γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου-προσπαθήσαμε να ενώσουμε και να αποδώσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο, τις αξίες που θέλαμε να φέρει η επιχείρηση μας καθώς και το «περιτύλιγμα» της εμπειρίας που σας προσφέρουμε.

Επιθυμία μας είναι ο κάθε επισκέπτης άλτης να νιώθει σαν άλλος «Zulu» μετά από κάθε άλμα. Δυνατός και ελεύθερος να εκφράσει με σθένος τα θέλω του σαν «πολεμιστής» και όλη αυτή την εμπειρία να την βιώνει μέσα από ένα χώρο που η αισθητική του αποπνέει αισιοδοξία,διάθεση για παιχνίδι και χαρά μέσω της σπάνιας αισθητικής των N-debele.Τέλος μιας και η φύση είναι αυτή που εντέλει εμπνέει τον άνθρωπο να βιώσει μοναδικές εμπειρίες ,το σημείο που θα σας «φιλοξενήσει» για το άλμα σας είναι τόσο εντυπωσιακά μεγαλειώδες όσο και η ιστορία του, μιας και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και αρχαιότερα έργα.

Διώρυγα Κορίνθου


Διώρυγα Κορίνθου


Ακροκόρινθος


Ακροκόρινθος


Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας


Μουσείο Περιβάλλοντος ΣτυμφαλίαςBooking.com

Event Details
0