Αλεξίπτωτο Πλαγιάς

Το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς – Paragliding αποτελείται από ένα συνθετικό διπλό ύφασμα με ανοίγματα στο μπροστινό μέρος που επιτρέπουν στον αέρα να μπει μέσα εγκλωβίζοντας τον και να του δώσει το αεροδυναμικό σχήμα του. Το ύφασμα αυτό συνδέεται με σχοινάκια ή αλλιώς αρτάνες με το κάθισμα του πιλότου, ο οποίος κρέμεται με αυτά απ’ αυτό, δίνοντας το απαραίτητο βάρος για να μπορεί να πετάξει το αλεξίπτωτο και να κινηθεί προς τα εμπρός. Κάποια από αυτά τα σχοινάκια καταλήγουν σε δύο χειρολαβές, τα λεγόμενα φρένα, που αποτελούν το τιμόνι του αλεξιπτώτου. Τραβώντας κάποιο από τα δύο προς τα κάτω η πτέρυγα στρίβει προς την αντίστοιχη πλευρά, ενώ τραβώντας τα ταυτοχρόνως επιβραδύνουμε την ταχύτητα της και το χρησιμοποιούμε κατά κύριο λόγο στην προσγείωση και στη συγκράτηση της πτέρυγας από αναταράξεις. Τα συγκεκριμένα σχοινάκια είναι κατασκευασμένα από Kevlar ή άλλο παρόμοιο υλικό, ειδικά στο να αντέχουν πολύ μεγάλο βάρος το καθένα και συνολικά το αλεξίπτωτο να αντέχει από 8G έως και 21G πίεσης! Έτσι αποκλείεται οποιαδήποτε περίπτωση ατυχήματος, όταν πετάει κάποιος με μια πτέρυγα που είναι κατασκευασμένη με τις διεθνείς προδιαγραφές ή από πιστοποιημένους ελεγκτές που διαθέτουν τα κατάλληλα μηχανήματα ελέγχου.

Για πετάξει κάποιος με Αλεξίπτωτο Πλαγιάς χρειάζεται τρία βασικά πράγματα:

  • την ειδικού υφάσματος πτέρυγα,
  • τα πολύ ανθεκτικά σχοινάκια από όπου κρέμεται
  • το κάθισμα στο οποίο κάθεται και από όπου κρέμεται μέσω ειδικών ιμάντων από την πτέρυγα.

Σε αυτό το κάθισμα υπάρχει επιπρόσθετα και εφεδρικό αλεξίπτωτο καθέτου πτώσεως ή και μικρής κίνησης προς τα εμπρός, περίπου σαν και αυτά που χρησιμοποιούν όσοι κάνουν ελεύθερη πτώση από αεροπλάνα.

Έτυχε ποτέ να κοιτάξατε τα πουλιά και ονειρευτήκατε ότι μπορούσατε να πετάξετε και εσείς σαν αυτά; Μήπως έτυχε ποτέ να δείτε στον ύπνο σας ότι πετάτε και νικάτε την βαρύτητα; Αν κάτι τέτοιο είναι ένα απραγματοποίητο όνειρο, η Paragliding Fun είναι εδώ για να κάνετε το όνειρο σας πραγματικότητα!
  • Αύγουστος 29, 2018
  • 0 Comment
Read More
Articles Categories