Κίμωλος

Κίμωλος

Αν το τιρκουάζ είναι ένα χρώμα που σε κερδίζει, τότε η Κίμωλος είναι ο ιδανικός προορισμός! Το νησί οφείλει το όνομά της στον πρώτο οικιστή, τον Κίμωλο, σύζυγο της Σίδης, κόρης του Ταύρου. Με τη σειρά της, έδωσε το όνομά της στο λευκό πέτρωμα, τη γνωστή στους μαυροπίνακες Κιμωλία. Τα νερά κερδίζουν συνέχεια στις καρδιές των επισκεπτών, που έρχονται και ξαναέρχονται εξερευνώντας το νησί.

Τα κατάλευκα εκκλησάκια που στολίζουν κάθε γωνιά, κάθε λόφο και κάθε βράζο αυτής της ασημένιας πινελιάς του Αιγαίου, είναι αμέτρητα! Επίσης η ηφαιστειακή δραστηριότητα στο νησί βρίσκεται πίσω από ασυνήθιστοςυ γεωλογικούς σχηματισμούς, τις θερμές πηγές και τα βιομηχανικά ορυκτά. Από τα τελευταία, η κιμωλία γη, ένα μοναδικό για τις λευκαντικές και φαρμακευτικές του ιδιότητες είδους αργύλου, έδωσε το όνομά της στη γνωστή μας κιμωλία χάρη στη μεταξύ τους ομοιότητα.Booking.com

Τί να δείτε

Η Κίμωλος δεν έχει Χώρα ούτε χωριά αλλά ένα και μόνο Χωριό, ψηλά στο λόφο. Λευκό, περιποιημένο, καθαρό, με το μεσαιωνικό του Κάστρο να δεσπόζει στην κορυφή.

Παραλίες

Με άμμο ή βότσαλο, με βαθιά ή ρηζά νερά, το σίγουρο είναι πως μια από τις παραλίες της Κιμώλου θα γίνει η δική σας αγαπημένη. Αλυκή, Καλαμίτσι, Μπονάτσα, Σούφι, παραλίες που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε κατα της παρουσία σας στο νησί. Μοναδική εμπειρία αποτελεί και ένα μπάνιο στους κολπίσκους Ρέμα και Καρρά, δίπλα στις λαξεμένες σε μαλακό βράχο σπηλιές, όπου φυλάσσουν οι ψαράδες τις βάρκες τους το χειμώνα. Για να έχετε μια πλήρη εικόνα της πλούσιας ακτογραμμής του νησιού, αξίζει να κάνει κανείς το γύρο με το καραβάκι.

Κίμωλος

Σκιάδι, το μανιτάρι της Κιμώλου

Σήμα κατατεθέν της Κιμώλου, αυτό το σπάνιο μνημείο της φύσης θα το συναντήσεις στα δυτικά του υψώματος στα δυτικά του υψώματος Σκλάβου, στο ΒΔ τμήμα της Κιμώλου. Πρόκειται για ένα τεράστιο πέτρινο »μανιτάρι», που οφείλει τη δημιουργία του στα διαφορετικά πετρώματα που το αποτελούν. Είναι ενταγμένο στον Άτλαντα των Γεωλογικών Μνημείων του Αιγαίου.

Outdoor-Activities

Σαν γνήσιο νησί του Αιγαίου, η Κίμωλος δεν γίνεται να μειoνεκτεί στα θαλάσσια σπορ. Windsurf, Kitesurf, μπόλικος αέρας, Ιστιοπλοία, αλλά τα γνωστά water ski, jet ski, μπανάνα και canoe. Παράλληλα υπάρχουν και πολλά παραδοσιακά μονοπάτια, στ αοποία μπορείτε να συλλέξετε αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Ιδανικό προορισμό αποτελεί και το Σκιάδι, ένα σπάνιο γεωλογικό μνημείο της φύσης παγκοσμίως.

Τέλος, μια πρωτότυπη δραστηριότητα είναι η συμμετοχή στο ελαιομάζωμα και την παραγωγή λαδιού αν είσαστε στο νησί την περίοδο της συγκομιδής των ελιών.

 

Leave a Comment