Λάρισα

Γνωστή για την γεωγραφική της θέση, τον Όλυμπο, τον Κίσσαβο και φυσικά ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδος, τον Πηνειό, η Λάρισα αποτελεί μια πόλη που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς.

Αν και ιστορικά πρόκειται για μια καθαρά αγροτική περιοχή, η Λάρισα του σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό εμπορικό πέρασμα που ενώνει την βόρεια και νότια Ελλάδα. Παράλληλα, η διαρκής ανάπτυξη της πόλης, οι μεγάλες πλατείες και τα συνεχώς ανανεωμένα πάρκα δίνουν έναν νέο τόνο στην καθημερινότητα των κατοίκων, ενώ η ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της πόλης σε συνδυασμό με πολλές εκδηλώσεις στα διαρκώς αυξανόμενα πολιτιστικά κέντρα, προάγουν το στοιχείο του πολιτισμού.

Η Λάρισα είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Πρόκειται για μια πόλη με σύγχρονη μορφή και ευρωπαική ταυτότητα, ένα πραγματικό παράδειγμα προς μίμηση. Το πεζοδρομημένο κέντρο, η έντονη κίνηση στην αγορά, η βασική μετακίνηση με ποδήλατο, η καθαριότητα αλλά και τα πάρκα στο κέντρο της πόλης που αποτελούν πραγματικό πνεύμονα, κάνουν την πόλη της Λάρισας πραγματικά ελκυστική για τουρίστες και περαστικούς.Booking.com

Τί να δείτε

Μια γρήγορη εξόρμηση στην πόλη της Λάρισας πρέπει να έχει μια αφετηρία. Και αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από τον λόφο του Φρουρίου. Πρόκειται για ένα ύψωμα λίγα μόλις μέτρα από την κεντρική πλατεία της πόλης, στον οποίο μπορεί κανείς να δει μέρος του αρχαίου θεάτρου της πόλης, αλλά και φυσικά τον πολιούχο Άγιο Αχίλειο, να στέκεται επιβλητικός. Πρόκειται για μια αρκετά ανεπτυγμένη περιοχή και φυσικά πεζοδρομημένη στο μεγαλύτερο μέρος της, στην οποία μπορείτε να απολαύσετε μια χαλαρή βόλτα ή και φαγητό στα πολυάριθμα μικρά μαγαζάκια.

Αν είστε και λάτρης της τέχνης, σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το Αρχαιολογικό ή Λαογραφικό & Ιστορικό μουσείο, ενώ στην πόλη θα βρείτε και τη Δημοτική Πινακοθήκη, που φιλοξενεί έργα σπουδαίων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Λάρισα

Η βόλτα στην πόλη όμως δεν τελειώνει εδώ. Ανάμεσα στα πολυάριθμα πάρκα βρίσκεται ένα που αποτελεί σήμα κατατεθέν όλης της Λάρισας: το πάρκο Αλκαζάρ. Εκεί θα μπορέσετε αρχικά να δείτε ένα κομμάτι του Πηνειού ποταμού και στη συνέχεια να απολάυσετε μια μοναδική διαδρομή ανάμεσα στα δρομάκια του πάρκου. Κατα τη διάρκεια της διαδρομής θα συναντήσετε το Κηποθέατρο, ένα ανοιχτό σύγχρονο μικρό θέατρο που αποκτάει έντονη ζωή κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες με τις συναυλίες γνωστών τραγουδιστών αλλά και θεατρικών παραστάσεων. Αφού διασχίσετε το πάρκο, θα φτάσετε στο σημείο που βρίσκεται το κολυμβητήριο της πόλης, το γήπεδο Αλκαζάρ, αλλά και ένας χώρος ανεπτυγμένος για τους νέους που επιδίδονται σε extreme sports του δρόμου, όπως ράμπες για πατίνια, ποδήλατα, κ.α.

Αν έχετε παραπάνο χρόνο και θέλετε να γνωρίσετε ακόμα καλύτερα την ευρύτερη περιοχή, τότε οι επιλογές γίνονται ακόμα περισσότερες. Μη διστάσετε να επισκεφθείτε τα Αμπελάκια αλλά και τα Τέμπη και φυσικά την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, ένα πραγματικά μοναδικό μνημείο χτισμένο κυριολεκτικά μέσα στους πρόποδες του Ολύμπου.

Μόλις 20 λεπτά μακριά από την Λάρισα βρίσκεται ο Τύρναβος, γνωστός για την παραγωγή τσίπουρου και ούζου.

Outdoor-Activities

Αν και η πόλη δεν φημίζεται για την πληθώρα των δραστηριοτήτων που προσφέρει, ωστόσο μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό ορμητήριο για πολλά outdoor-activities στην ευρύτερη περιοχή. Με τον Όλυμπο να βρίσκεται σε απόσταση λιγότερη από 1 ώρα από το κέντρο της πόλης, μπορείτε να απολαύσετε Πεζοπορία στον Μύτικα, Rafting στην Κοιλάδα των Τεμπών, Ορεινή Ποδηλασία και Αλεξίπτωτο Πλαγιάς. Παράλληλα η περιοχή αποδεικνύεται τέλεια και για canyoning και flying fox!

Τέλος εντός πόλης πραγματοποιούνται πολλοί αγώνες τρεξίματος, που αποτελούν πόλο έλξης για τους κατοίκους της περιοχής, όπως τα Vikos Street Relays, Run Greece, ο Ημιμαραθώνιος Τύρναβος-Λάρισα και πολλά ακόμα.

Η Λάρισα είνα μια πόλη που μπορείς να βρεις τα πάντα, μια πραγματική έντονη πόλη στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου. Η νυχτερινή ζωή, ο καφές, οι ζεστοί άνθρωποι συνθέτουν μια όμορφη πόλη που ο καθένας θα μπορούσε να ζήσει.

 

Leave a Comment