Πάμε για Ski: Η πλήρης λίστα με τα χιονοδρομικά της Ελλάδας

λίστα με τα χιονοδρομικά της Ελλάδας

Επιτέλους ήρθε αυτή η εποχή του χρόνου που μπορούμε και πάλι να μιλήσουμε για κάτι ξεχωριστό, ιδιαίτερο, διασκεδαστικό, που μας μεταμορφώνει και πάλι σε μικρά παιδιά: το χιόνι! Η Ελλάδα αποτελεί ιδανικό προορισμό και για χειμερινές διακοπές, αφού διαθέτει πληθώρα χιονοδρομικών κέντρων, άλλα μεγαλύτερης δυσκολίας και άλλα για πιο αρχάριους. Σε κάθε περίπτωση όμως, η μαγευτική θέα που προσφέρουν σε συνδυασμό με τις μοντέρνες εγκαταστάσεις, αποτελούν κάθε χρόνο τον πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παρακάτω θα βρείτε μια πλήρη λίστα με τα χιονοδρομικά της Ελλάδας, με πληροφορίες για το κάθε ένα από αυτά.

λίστα με τα χιονοδρομικά της Ελλάδας

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Ξεκινάμε τη λίστα με τα χιονοδρομικά της Ελλάδας με το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Ο Παρνασσός είναι από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας, κατάφυτο από Κεφαλλονίτικα έλατα με πυκνή βλάστηση και σπάνια φυσική ομορφιά που γοητεύει τον επισκέπτη όλο το χρόνο. Στο βουνό αυτό λειτουργεί από Δεκέμβριο έως Απρίλιο, σε υψόμετρο 1.640-2.260 μέτρα, στις τοποθεσίες Κελλάρια και Φτερόλακα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, το μεγαλύτερο και τεχνολογικά αρτιότερα οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας.

Σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, διαθέτει 13 κύριους σύγχρονους αναβατήρες και 4 αναβατήρες αρχαρίων με μεγάλη ποικιλία για χιονοδρομική και τουριστική χρήση. Στους κύριους αναβατήρες συμπεριλαμβάνονται 6 εναέριοι αποσυμπλεκόμενοι (2 οκταθέσιες καμπίνες, 3 τύπου Combi με συνδυασμό οκταθέσιων καμπινών / εξαθέσιων καρεκλών & 1 τετραθέσια καρέκλα), 1 σταθερός εναέριος (διθέσια καρέκλα) και 6 συρόμενοι, μεταξύ αυτών και ο αναβατήρας που συνδέει τις δύο τοποθεσίες, Κελλάρια και Φτερόλακα.

Πιο αναλυτικές πληροφορίες για το χιονοδρομικό θα βρείτε εδώ.

λίστα με τα χιονοδρομικά της Ελλάδας

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου είναι το πρώτο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας. Λειτουργεί από το 1934, χρονιά που οργανώθηκαν οι πρώτοι Πανελλήνιοι αγώνες χιονοδρομίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1530μ.

Απέχει 24 χιλιόμετρα από τη Βέροια, 20 χιλιόμετρα από τη Νάουσα, 95 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και 74 χιλιόμετρα από τη Κοζάνη. Η κύρια πρόσβαση στο χιονοδρομικό γίνεται μεσώ της Εγνατία οδού και της επαρχιακής οδού Βέροιας Σελίου ενώ η δευτερεύουσα πρόσβαση γίνεται μεσώ της επαρχιακής οδού Νάουσας Σελίου.

Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου διαθέτει άνετους χώρους πάρκινγκ έκτασης 36 ασφαλτοστρωμένων στρεμμάτων. Συνδυάζει όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την συγκρότηση ενός πρότυπου χιονοδρομικού κέντρου. Χαρακτηριστικά, διαθέτει πολλούς και σύγχρονους αναβατήρες για την άνετη και γρήγορη εξυπηρέτηση των σκιέρ, μεγάλη ποικιλία στίβων με πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία, παιδικές χαρές, πίστες δρόμων αντοχής με δυνατότητα διεξαγωγής διεθνών αγώνων όπου η ταυτόχρονη και άνετη άθληση χιλιάδων χιονοδρόμων είναι καθημερινότητα.

Αναλυτικό άρθρο του outdoor-activities.gr για το χιονοδρομικό θα βρείτε εδώ.

λίστα με τα χιονοδρομικά της Ελλάδας

Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Μόλις 2 χλμ. από τον οικισμό Χάνια στη θέση Αγριόλευκες στο Πήλιο βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο και κοντά σε ένα μεγάλο δάσος από καστανιές. Αν δεν υπάρχει χαμηλή νέφωση θα έχετε τη μοναδική εμπειρία να απολαύσετε τη θέα προς το Αιγαίο και τον Παγασητικό.

Στα σημαντικά πλεονεκτήματα του χιονοδρομικού κέντρου είναι η πολύ καλή προσπάθεια για την ασφάλεια των χιονοδρόμων με σημάνσεις και προστατευτικά δίχτυα, το συνεχές στρώσιμο των πιστών & oι πίστες για αρχάριους. H καθημερινή λειτουργία του κέντρου και η δυνατότητα παράτασης λειτουργίας του, όταν οι συνθήκες είναι καλές & ο πολύ καλός και άμεσος καθαρισμός του οδικού δικτύου ύστερα από κακοκαιρία, κάνουν το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου ένα από τα πιο άμεσα προσβάσιμα σημεία για σκι/snowboard.

λίστα με τα χιονοδρομικά της Ελλάδας

Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου

Πάνω στις πανέμορφες πλαγιές του όρους Τυμφρηστού (Βελούχι) οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου σας υποδέχονται προσφέροντάς όλες τις ανέσεις για να απολαύσετε το αγαπημένο σας σπορ ή τη συγκλονιστική θέα του κατάλευκου χιονισμένου τοπίου!

Αν αποφασίσετε να «ανεβείτε» στο Καρπενήσι, θυμηθείτε ότι θα σας είναι πολύ εύκολο να φτάσετε… εκεί ψηλά.!  Γιατί το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου είναι το κοντινότερο χιονοδρομικό σε πόλη σε ολόκληρη την Ελλάδα, απέχοντας μόλις 10 χλμ από την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, με ομαλή και ευκρινή σηματοδότηση σε όλη την διαδρομή. Από εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε την ανεξάντλητη ομορφιά της φύσης και συγχρόνως θα απορήσετε πώς ένας τόπος μπορεί να συγκεντρώνει τόσες υπέροχες αντιθέσεις σε ένα μοναδικό συνδυασμό.

Οι φίλοι του σκι, αρχάριοι ή προχωρημένοι έχουν στη διάθεσή τους 18 πίστες υψηλών προδιαγραφών, που ανταποκρίνονται σε κάθε βαθμό δυσκολίας ή εμπειρίας.

λίστα με τα χιονοδρομικά της Ελλάδας

Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά

Στη βόρεια πλευρά του Aλή Mπαμπά, μέσα σε δάσος από οξυές και πεύκα, σε υψόμετρο 1600μ. βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά, δημιούργημα του Eλληνικού Oρειβατικού Συλλόγου (EOΣ) Σερρών. Aπέχει από την πόλη των Σερρών είκοσι επτά (27) χιλ. και ο δρόμος που το συνδέει με την πόλη είναι ασφαλτοστρωμένος και εκχιονίζεται καθημερινά , στις περιόδους των χιονοπτώσεων.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά διαθέτει μιά βασική χιονοδρομική πίστα συνολικού μήκους χιλίων (1000)μ. και πλάτους 60μ. η οποία εξυπηρετείται από ένα συρόμενο χιονοδρομικό αναβατήρα, μήκους 850μ,που μπορεί να μεταφέρει επτακόσια (700) άτομα την ώρα. Tελευταία,έγινε επέκταση του αναβατήρα αυτού κατά άλλα 200μ , ώστε να φθάνει μέχρι την κορυφή του βουνού (υψόμετρο 1850 μ.). Yπάρχει ένας ακόμη μικρός συρόμενος αναβατήρας,μήκους 200μ για αρχάριους.

Περισσότερες πληροφορίες για το χιονοδρομικό θα βρείτε εδώ.

λίστα με τα χιονοδρομικά της Ελλάδας

Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου το συναντάμε στη βορειοανατολική πλευρά των Πιερίων Ορέων, στη θέση «Παπά Χωράφι», και σε υψόμετρο 1450μ. Βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία με καταπληκτική θέα προς τον Όλυμπο και τον Αλιάκμονα. Απέχει μόλις 8 χλμ. από το γραφικό χωριό Ελατοχώρι, 36 χλμ. από την Κατερίνη ,474 χλμ. από την Αθήνα, 105χλμ από την Θεσσαλονίκη και 120χλμ από την Λάρισα..

Αν και είναι ένα σχετικά καινούριο χιονοδρομικό κέντρο, έχει γίνει δημοφιλή στους λάτρεις των χειμερινών σπορ, οι οποίοι και κατακλύζουν τις πίστες του. Γεγονός που οφείλεται τόσο στις άρτιες υποδομές του κέντρου όσο και στην υπέροχη φύση που το περιβάλει.

Οι εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου περιλαμβάνουν 10 πίστες με κυμαινόμενη υψομετρική διαφορά και με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας ώστε να ικανοποιούνται τόσο οι έμπειροι και απαιτητικοί σκιέρ, όσο και οι αρχάριοι που πρωτοδοκιμάζουν τις δυνατότητές τους στο δημοφιλέστερο χειμερινό σπορ. Επίσης, λειτουργεί μια πίστα για snowboard και μια για έλκηθρα. Το συνολικό μήκους που έχουν οι πίστες και το δίκτυο των χιονο-διαδρόμων που τις συνδέει μεταξύ τους, ξεπερνάει τα 12.000 μ.

λίστα με τα χιονοδρομικά της Ελλάδας

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Από τη λίστα με τα χιονοδρομικά της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να λείπει το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, το οποίο φοράει τα… λευκά του και σας υποδέχεται με φρέσκιες ιδέες για ατελείωτο ski και snowboard!

Πρόκειται για ένα χιονοδρομικό κέντρο στην Πελοππόνησο, το οποίο φημίζεται για την άρτια οργάνωσή του αλλά και τις πίστες που διαθέτει, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη!

Ξεκίνησε την λειτουργία του το 1988 και βοήθησε τα μέγιστα για την ανάπτυξη της περιοχής. Οι επισκέπτες στα Καλάβρυτα ξεπερνούν κάθε χρόνο τους 150.000 και στην πλειονότητά τους είναι νεαρής ηλικίας και όλων των επιπέδων σκιέρ. Είναι το πιο κοντινό χιονοδρομικό στην Αθήνα και υποδέχεται σκιερ και σνοουμπόρντερ από όλη την Ελλάδα.

Τα τοπία του Χελμού μαγευτικά και η θεά στο Ιόνιο, στον Πατραϊκό και στον Κορινθιακό κόλπο μοναδική.

λίστα με τα χιονοδρομικά της Ελλάδας

Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια

Το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια βρίσκεται σε υψόμετρο 1430-2005 μ. και συνδέεται με την πόλη της Νάουσας με ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Είναι από τα πιο σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας με ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις για τουριστική-αθλητική χιονοδρομία. Διαθέτει πίστες κάθε βαθμού δυσκολίας και πίστες δρόμων αντοχής, εναέρια διπλή καρέκλα, 5 συρόμενους αναβατήρες και baby lifts. Τα 3-5 Πηγάδια είναι το μόνο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας που διαθέτει σύστημα τεχνητής χιόνωσης.

Η ξενοδοχειακή μονάδα που υπάρχει εκεί έχει 34 δωμάτια (ξενοδοχείο και καταφύγιο) και μπορεί να φιλοξενήσει 100 άτομα. Διαθέτει επίσης εστιατόριο, lift μπαρ, snow bar και πανέμορφο chalet στην κορυφή του βουνού (2005 μ). Το θαυμάσιο κλίμα και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον καθιέρωσαν τα «Πηγάδια», από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, ως κέντρο προετοιμασίας αθλητικών ομάδων. Οι αθλητικές υποδομές περιλαμβάνουν ακόμη γήπεδο ποδοσφαίρου, γυμναστήριο, κλειστή θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα και άλλες βοηθητικές εγκαταστάσεις.

Σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια διαθέτει πλούσια υποδομή σε εγκαταστάσεις χιονιού.

λίστα με τα χιονοδρομικά της Ελλάδας

Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας

Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών, σε απόσταση 42 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, στην καρδιά της αθάνατης Πίνδου, βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας.

Η φύση της Πίνδου παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου , το ίδιο σκουροπράσινο χρώμα των κωνοφόρων , η ίδια χιλιόχρωμη οξιά , η ίδια αθάνατη δρυς , με μόνη διαφορά , ότι τις πρώτες εκείνες εποχές του χρόνου, στα δάση αυτά βάδισαν όντα, που δεν υπάρχουν πια , όπως το μαμούθ που αποκαλύφθηκε στο νομό μας.

Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του όρους Βασιλίτσα που εκτείνεται σε υψόμετρο 2249μ. αλλά και στο διπλανό όρος της Γομάρας. Ξεκίνησε με τον πρώτο αναβατήρα το 1975 και από τότε υπόσχεται στιγμές ελευθερίας και ομορφιάς σε κάθε χιονοδρόμο ή επισκέπτη.

Περισσότερες πληροφορίες για το χιονοδρομικό θα βρείτε εδώ.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακατσαλάν

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακατσαλάν βρίσκεται στα όρια του νομού Πέλλας που αποτελεί σύνορο με τα Σκόπια. Το όρος Βόρας ή Καϊμακατσαλάν είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε ύψος της Ελλάδας με υψόμετρο 2524 μ. Στην κορυφή του, και επί της γραμμής των συνόρων, υπάρχει το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που αποτελεί μνημείο του 1ου Παγκοσμίου πολέμου.

Το κατώτερο σημείο του χιονοδρομικού κέντρου είναι στα 2050 μ. με το κεντρικό καταφύγιο, πάρκινγκ, σχολές σκι και φτάνει μέχρι τα 2480 μ. στο τέλος της διαδρομής του αναβατήρα Κρέμαση. Η θέα από το βουνό είναι εξαιρετική και όταν το επιτρέπει ο καιρός μπορεί να παρατηρήσει κάποιος τον Θερμαϊκό κόλπο και την κορυφή του Ολύμπου. Διαθέτει μακριές και φαρδιές πίστες χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, θεωρείται ως το ιδανικό κέντρο για βελτίωση τεχνικής και διαδρομές σε απάτητο χιόνι.

Χιονοδρομικό Κέντρο Πισοδερίου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πισοδερίου είναι ένα αρκετά μεγάλο χιονοδρομικό κέντρο, το οποίο περιβάλλεται από ένα τοπίο εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς. Από την κορυφή του χιονοδρομικού η θέα προς τις λίμνες των Πρεσπών είναι απίστευτη, ενώ οι διαδρομές των πιστών ανάμεσα από τις οξιές δίνουν μια άλλη διάσταση και ξεφεύγουν από τα τετριμμένα.

Στη συμβολή των οροσειρών του Βαρνούντα και του Βέρνου, 19 χμ. δυτικά από την πόλη της Φλώρινας και σε υψόμετρο 1650 μ. έως 2000 μ., σχηματίζεται αυχένας, όπου βρίσκεται η διάβαση Βίγλας-Πισοδερίου.

Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει συνολικά 12 διαδρομές, από τις οποίες 9 πίστες, 2 δρόμους αντοχής & 1 πίστα κατάλληλη για snowmobile.

Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού ιδρύθηκε το 1980 με πρωτοβουλίες του Ορειβατικού Συλλόγου Δράμας, με στόχο να καλύψει τις βασικές ανάγκες αναψυχής και άθλησης της γύρω περιοχής.

Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων, το Χιονοδρομικό Κέντρο απέκτησε τη δική του δυναμική και ένα φανατικό κοινό που το ανέδειξε σε ένα από τα πιο σημαντικά χιονοδρομικά κέντρα της χώρας και βασικό τουριστικό πόλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης.Η χρήση και η εκμετάλλευση του Χ.Κ.ΦΑΛΑΚΡΟΥ έχει παραχωρηθεί πλέον στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, η οποία το διαχειρίζεται μέσω ανάθεσης συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για την υποστήριξη λειτουργίας και τον εκχιονισμό του δρόμου πρόσβασης σε αναδόχους.
Σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα του Φαλακρού αποτελεί η μακρά περίοδος χιονοκάλυψης που οφείλεται τόσο στη γεωγραφική του θέση όσο και στο μεγάλο υψόμετρο, καθώς η βάση του χιονοδρομικού είναι στα 1720μ και οι πίστες βρίσκονται σε υψόμετρο που φτάνει και τα 2232μ.Όμως το αλπικό τοπίο του Φαλακρού προσφέρεται και για άλλες δραστηριότητες, αλλά και για μια απλή βόλτα, καθώς συνδυάζει υπέροχη θέα προς όλες τις κατευθύνσεις: την λίμνη του ποταμού Νέστου και τα Βουλγαρικά σύνορα, το υπέροχο Φαράγγι των Πύργων, τον κάμπο της Δράμας, το Παγγαίο, την Θάσο, τον Άθω, το Αιγαίο, ακόμα και τον Όλυμπο με καλές καιρικές συνθήκες.

Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου

Στη θέση «Οροπέδιο της Οστρακίνας» κοντά στην κορυφή του Μαινάλου και σε υψόμετρο 1600μ., βρίσκεται το σύγχρονο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου και ορειβατικό καταφύγιο. Το χιονοδρομικό κέντρο προσφέρει μια από τις καλύτερες πίστες για σκι στην Ελλάδα και προσελκύει πολλούς φίλους του σπορ από την Πελοπόννησο και την Αθήνα. Διαθέτει σαλέ με εντευκτήριο και εστιατόριο, 3 αναβατήρες μεταφοράς 200, 350 και 500/ατόμων ανά ώρα και 5 πίστες. Το χιονοδρομικό κέντρο παλιότερα λειτουργούσε χάρη στις προσπάθειες του Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης. Σήμερα εποπτεύεται από το Δήμο Λεβιδίου. Από την Οστρακίνα περνά το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Μεγάλων Διαδρομών Ε4.

Πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο υπάρχει σύγχρονο ορειβατικό καταφύγιο ιδιοκτησίας του Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης. Είναι χωρητικότητας 26 ατόμων και διαθέτει κουζίνα, δεξαμενή νερού, θερμάστρες πετρελαίου και ξύλων, τζάκι, τουαλέτες εντός, ξενώνα και αίθουσα εντευκτηρίου.

Αναλυτικές πληροφορίες και πακέτα διακοπών θα βρείτε εδώ.

Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου

Ανεβασμένο στην κορυφή της Πίνδου, με συγκριτικό πλεονέκτημα την εύκολη και άμεση πρόσβαση μέσω της Εγνατίας Οδού (μόλις 7χλμ από την Έξοδο Ανηλίου), υπηρεσίες αποχιονισμού επί 24ώρου βάσεως, το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίουαποτελεί ένα ξεχωριστό σημείο συνάντησης για σκι, χιονοδρομίες, trekking, ορειβασία, ποδηλασία, εναλλακτικούς τρόπους χαλάρωσης και διασκέδασης, στο γεωγραφικό κόμβο Μακεδονίας-Ηπείρου-Θεσσαλίας.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου ξεκίνησε να λειτουργεί το 2012 και αποτελεί το νεότερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα. Η Εταιρεία «My Adventure –Event Organizer Pro» ανέλαβε τη διαχείριση του Χ.Κ το Νοέμβριο του 2017, το οποίο επέκτεινε και αναδιαμόρφωσε πλήρως. Ανακαίνισε το Chalet και πρόσθεσε νέες κτηριακές υποδομές.
Επενδύοντας σε ένα μακροχρόνιο σχεδιασμό, η My Adventure μετονόμασε το χιονοδρομικό κέντρο σε Anilio Adventure Park, συστήνοντας την ιδέα ενός ολοκληρωμένου Πάρκου στο φυσικό περιβάλλον, γεμάτο ζωή και δράση για ενήλικες, παιδιά, οικογένειες, επισκέπτες, που αγαπούν το βουνό και τις ορεινές δραστηριότητες όλες τις εποχές του χρόνου.

Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου βρίσκεται στα Περτουλιώτικα Λιβάδια σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Για να φτάσετε στο χιονοδρομικό διασχίζετε το χωριό Ελάτη και συνεχίζετε την πορεία σας για ακόμα 7 χιλιόμετρα. Το χωριό Περτούλι απέχει μόλις λίγα λεπτά αργότερα. Μέσα σ’ ένα φυσικό τοπίο κατάφυτο από έλατα, το Περτούλι είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Πίνδου, χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, αποτελούμενο από παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, γραφικά ταβερνάκια και ξενώνες.

Πρόκειται ίσως για το χιονοδρομικό στο χαμηλότερο υψόμετρο στην Ελλάδα. Είναι εύκολα προσβάσιμο και δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Αποτελεί έναν ιδανικό και εύκολο προορισμό για βόλτα με την οικογένεια και εξοικίωση με τα βασικά στοιχεία του σκι αλλά και παιχνίδι με το χιόνι!  Εκτός του χιονοδρομικού, το Περτούλι είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο, καθώς η περιοχή διαθέτει πλήθος δραστηριοτήτων, όπως ιππασία, mountain bike, πεζοπορία, αλλά και γραφεία οικοτουρισμού που οργανώνουν οικοξεναγήσεις, 4Χ4 και rafting.

Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Στο οροπέδιο του όρους Ζήρεια (ή Κυλλήνη), σε υψόμετρο 1500 μέτρων, μόλις 10 χιλιόμετρα από το ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο των Τρικάλων Κορινθίας και σε απόσταση αναπνοής τόσο από την Αθήνα όσο και από την Πάτρα, λειτουργεί από το 2007 το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας. Πρόκειται για ένα από τα νεότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, το πλησιέστερο στην Αττική και είναι ιδανικό για αρχάριους και οικογένειες με παιδιά, που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη χιονοδρομία.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας διαθέτει μια πίστα αρχαρίων με ένα συρόμενο αναβατήρα (baby lift), συνολικού μήκους 150 μέτρων, καθώς και άλλη μια πίστα κλιμακωτών διαβαθμίσεων στην οποία λειτουργεί ένας επίσης συρόμενος αναβατήρας (πιατάκι), συνολικού μήκους 400μ.

Κάθε χρόνο επεκτείνεται και φιλοδοξεί να γίνεται όλο και καλύτερο. Σε αυτό θα βρείτε προς ενοικίαση μπότες, πέδιλα και όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό για την ασφάλειά σας. Το προσωπικό του Κέντρου θα είναι δίπλα σας για ό,τι χρειαστείτε!

Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου

Κλείνοντας τη λίστα με τα χιονοδρομικά της Ελλάδας, στο όρος Βίτσι και σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Καστοριάς (μόλις 22 χλμ.), λειτουργεί το οργανωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου του Συλλόγου Χιονοδρομίας Καστοριάς, σε υψόμετρο 1800 μέτρων.

Το χιονοδρομικό βρίσκεται στα όρια των νομών Καστοριάς και Φλώρινας, κοντά στο χωριό Πολυκέρασο, σε μια εξαιρετική τοποθεσία που αποτελεί πόλο έλξης και για ομορφιά του τοπίου καθώς και την γραφικότητα των γύρω οικισμών. Το Βίτσι προστατεύεται ως καταφύγιο θηραμάτων και αποτελεί ιδανικό βιότοπο για την απειλούμενη με εξαφάνιση αρκούδα. Η περιοχή έχει μείνει ανεπηρέαστη από την ανθρώπινη δραστηριότητα και διατηρεί την μοναδική ομορφιά της άγριας φύσης.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου μπορείτε να απολαύσετε μοναδικές στιγμές με τους φίλους και την οικογένεια κατα τη διάρκεια του χειμώνα. Η θέα σε συνδυασμό με την άγρια ζωή στη γύρω περιοχή κάνουν την επίσκεψη στο χιονοδρομικό μια μοναδική εμπειρία!

Η λίστα με τα χιονοδρομικά της Ελλάδας ανανεώνεται συνεχώς, με στόχο να σας προσφέρει όλες τις τελευταίες πληροφορίες για το κάθε χιονοδρομικό. Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τους παραπάνω μοναδικούς προορισμούς και να γνωρίσετε τις χειμερινές ομορφιές της Ελλάδας!

Leave a Comment