Πλησιάζει ο αγώνας δρόμου Run Greece στη Ρόδο

Run Greece

Στις 13 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί στη Ρόδο ο αγώνας δρόμου Run Greece, ο οποίος αποτελείται από αγωνίσματα 10 χιλιομέτρων, 5 χιλιομέτρων, και 1000 μέτρων για μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Οι αγώνες Run Greece, διοργανώνονται σε επτά  διαφορετικές πόλεις ανά την Ελλάδα, διεξάγονται στο ιστορικό, εμπορικό και τουριστικό κέντρο των πόλεων και έχουν αναφορά στους κατοίκους και στα παιδιά, αποβλέποντας στην ανάδειξη της μαζικής άθλησης και την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής. Ταυτόχρονα, ενισχύει τον χαρακτήρα του σε οικολογικές δράσεις, μειώνοντας δραστικά τις εκτυπώσεις, αφού πλέον το 16σέλιδο έντυπο του προγράμματος θα στέλνεται ηλεκτρονικά σε όλους του δρομείς και τους εμπλεκόμενους στην διοργάνωση. Εστιάζει σε θέματα κοινωνικής ευθύνης, στη ανάδειξή του σε τουριστικό γεγονός για κάθε πόλη και με μεγαλύτερη σύνδεση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να συμμετάσχουν όσο περισσότεροι πολίτες της Περιφέρειας. Άλλωστε το χαμηλό κόστος εγγραφής όλα αυτά τα χρόνια, δίνει την δυνατότητα στο Run Greece, να είναι μια διοργάνωση για ΟΛΟΥΣ. Επιπλέον για το 2019 μειώνεται το κόστος εγγραφής στο συμβολικό ποσό των 2€, για όλους τους μαθητές-τριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Run Greece

Η διοργάνωση προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα προωθημένο πακέτο δρομικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών, το οποίο προσδίδει αξία στη συμμετοχή και δημιουργεί νέες συνθήκες συμμετοχής σε αθλητικοτουριστικές διοργανώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω αθλητική εμπειρία δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης και έξω από τα σύνορα της τοπικής κοινωνίας ή της χώρας, χρησιμοποιώντας διαδικασίες και πολιτικές ανάλογες με αυτές του Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου.

Η φετινή σειρά αγώνων Run Greece ξεκίνησε το ταξίδι της από την πόλη της Λάρισας (31/3) και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ηράκλειο (7/4), την Καστοριά (12/5), τα Ιωάννινα (19/5), την Αλεξανδρούπολη (22/9), την Πάτρα (6/10 ), την Ρόδο (13/10) και αναμένεται περισσότεροι από 25.000 δρομείς να συμμετάσχουν σε όλους τους αγώνες της σειράς και να απολαύσουν μια μοναδική γιορτή στο κέντρο των πόλεων.

Παράλληλα και το 2019, το Run Greece συμμετέχει στον Μαραθώνιο Αθήνας με τους καλύτερους εκπροσώπους του, στον Τελικό Αγώνα Run Greece, “Αγώνας Δρόμου 3χμ. ERGO”.

Τέλος, η ανωτέρω αθλητική δράση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και τον Δήμο Ρόδου.

Leave a Comment