Ποδήλατο και βελτίωση: Πόσο συχνά πρέπει να ποδηλατώ;

  • outdoor-activities.gr
  • Blog
  • Ποδήλατο και βελτίωση: Πόσο συχνά πρέπει να ποδηλατώ;

 

Λίγο πολύ όσοι είμαστε πάνω σε ένα ποδήλατο θέλουμε να βελτιώσουμε κάποια στοιχεία. Άλλος την ταχύτητα, άλλος την έκρηξη, άλλος την τεχνική. Όσο παλιός ή νέος και αν είσαι πάνω στο ποδήλατο η προπόνηση που χρειάζεται για να δεις οφέλη είναι ίδια.

Η προπόνηση είναι ένας ελεγχόμενος τρόπος «πρόκλησης» του σώματος μέσω της οποίας προσαρμόζεται και βελτιώνεται. Για να συνεχίσουμε να έχουμε βελτίωση όμως θα πρέπει να συνεχίσουμε να αυξάνουμε την δυσκολία των «προκλήσεων». Αυτό σημαίνει ή περισσότερες ώρες πάνω στην σέλα, ή σκληρότερες προπονήσεις ή ένας συνδυασμός αυτών. Αν σταματήσετε να θέτετε νέες προκλήσεις στο σώμα, αυτό θα παραμείνει στάσιμο ή μπορεί ακόμη και να κάνετε μερικά βήματα προς τα πίσω.

Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης απαιτεί την σωστή δόση προπόνησης. Πρέπει να είναι αρκετά συχνή ώστε να διατηρεί το σώμα σε εγρήγορση, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι σε ισορροπία με την ξεκούραση ώστε να δίνουμε χρόνο στο σώμα να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις. Οι συχνές και μικρές προπονήσεις είναι αποδοτικότερες από τις μεγαλύτερες και σπανιότερες. Επίσης, η διαλειμματική προπόνηση μπορεί να εκτοξεύσει τις επιδόσεις σας στον ίδιο χρόνο όπου με κλασική προπόνηση θα δείτε απλά μια βελτίωση.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, πατήστε τον σύνδεσμο παρακάτω:

Πόσο συχνά πρέπει να ποδηλατώ για να βελτιωθώ; | www.sela.gr

Leave a Reply
0