Διεθνής έρευνα κατατάσσει ελληνικές και κυπριακές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο

Psarrou, Mykonos

Psarou, Mykonos

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε πρόσφατα η διάσημη ιστοσελίδα «Big 7 Travel«, δύο ελληνικές παραλίες και μία κυπριακή είναι από τις πενήντα καλύτερες παραλίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα, τα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε δημιούργησαν «μια ποικιλόμορφη λίστα, με μαύρες αμμουδιές, παραλίες της πόλης και πολλά νησιά».

Η πρώτη ελληνική παραλία που ξεχωρίζει στη λίστα είναι η περίφημη παραλία Ψαρού στο κομψό νησί της Μυκόνου.

Μόλις 5 χλμ. από την πόλη της Μυκόνου, η Ψαρού είναι από καιρό μια από τις πιο δημοφιλείς και γνωστές παραλίες, όχι μόνο στη Μύκονο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η εκπληκτική του, καθαρή λευκή άμμος, μαζί με τα κρυστάλλινα νερά της και όλες τις ανέσεις, την καθιστούν ένα πολύ δημοφιλή προορισμό για διασημότητες.

Η δεύτερη παραλία στον κατάλογο είναι το Ελαφονήσι, στο νησί της Κρήτης.

Elafonisi, Crete

Το Ελαφονήσι βρίσκεται στην νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, 75 χλμ. από την πόλη των Χανίων. Είναι μια παραλία που ενώνει θάλασσα με ουρανό, με εκπληκτικές αμμώδεις ακτές, καθαρά ρηχά τυρκουάζ νερά και ένα εξωτικό συναίσθημα που θυμίζει τροπικούς προορισμούς .

Η κυπριακή παραλία που έλαβε αναφορά στον κατάλογο Big 7 Travel των πενήντα καλύτερων παραλιών του πλανήτη ήταν η παραλία Fig Tree Bay στον Πρωταρά, κοντά στην πόλη της Λάρνακας.

Μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στην Κύπρο, κοντά στην πολυσύχναστη πόλη της Αγίας Νάπας και λίγα λεπτά από άλλες, εξίσου υπέροχες τοποθεσίες, το Fig Tree Bay είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ευρώπης εδώ και χρόνια.

Leave a Comment