Το CrossFit σε κάνει πιο γρήγορο δρομέα. Αλήθεια ή μύθος;

Η αλήθεια είναι πως το CrossFit, πέρα από μια μόδα των τελευταίων χρόνων, αποτελεί συνάμα και έναν από τους πιο διχαστικούς τρόπους άσκησης: ή το αγαπάς ή το μισείς! Υπάρχουν πολλοί φανατικοί υποστηρικτές του CrossFit που ισχυρίζονται πως αποτελεί μοναδικό τρόπο άσκησης που βελτιώνει τόσο την σωματική όσο και την φυσική κατάσταση και άλλοι που πιστεύουν ότι αποτελεί απλά γυμναστική του φαίνεσθαι και όχι της ουσίας. Ποιά είναι όμως η αλήθεια;

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε μια μελέτη στο περιοδικό International Journal of Sports Physiology, η οποία ωστόσο αντί να βοηθάει στο να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το αν το CrossFit βελτιώνει την φυσική κατάσταση και την ταχύτητα, περισσότερο μπερδεύει τα πράγματα!

Για τις απαιτήσεις της έρευνας συγκεντρώθηκαν συνολικά 26 δρομείς, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: μια ομάδα που το πρόγραμμά της περιελάμβανε για 3 μήνες αποκλειστικά τρέξιμο και μια άλλη που πέρα από τρέξιμο αφιέρωνε τουλάχιστον 2 προπονήσεις την εβδομάδα στο CrossFit. Τα αποτελέσματα ωστόσο δεν ήταν αυτά που θα περίμενε κανείς!

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, πατήστε τον σύνδεσμο παρακάτω:

Μπορεί το CrossFit να σε κάνει πιο γρήγορο δρομέα; | runfun.gr

Leave a Comment