“Το Serifos Sunset Race αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς”, μια συνέντευξη με τον Χρήστο Μποφίλιο

Serifos

Το 7ο Serifos Sunset Race χάρισε μοναδικές στιγμές στους συμμετέχοντες αλλά και όσους παρακολούθησαν τον αγώνα-σημείο αναφοράς στο νησί των Κυκλάδων. Έναν αγώνα που προωθεί τον αθλητικό τουρισμό και που κάθε χρόνο αυξάνει τον αριθμό των συμμετεχόντων κατακόρυφα, δείχνοντας πως όταν κάτι γίνεται με μεράκι, το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό!

Το outdoor-activities.gr βρέθηκε στο νησί της Σερίφου και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με έναν εκ των διοργανωτών, τον Χρήστο Μποφίλιο, πρώην αθλητή κολύμβησης με αρκετές επιτυχίες σε διασυλλογικούς αλλά και διεθνείς αγώνες. Στον χώρο της προπονητικής δραστηριοποιείτε 20 χρόνια εκ των οποίων τα δυο τελευταία έχει δημιουργήσει με τον καλό του φίλο και συνάδελφο Κώστα Μπακανδρέα το δικό τους swimming team  CB SWIMMING. ( www.cbswimming.gr ) που προπονούν κυρίως επαγγελματίες κολυμβητές

– Μόλις ολοκληρώθηκε το 7ο Serifos Sunset Race, απόλυτα επιτυχημένο για ακόμη μια χρονιά. Ποιες οι εντυπώσεις σου από τον φετινό αγώνα;

Είμαι ενθουσιασμένος από τον φετινό αγώνα, από την ανταπόκριση του κόσμου, τη δουλειά των εθελοντών, τη φιλοξενία του νησιού! Ένα τριήμερο γεμάτο από εκδηλώσεις αθλητικές και πολιτιστικές με άρωμα από τις παραδόσεις της Σερίφου. Αν και ο καιρός ήταν αντίξοος και εμπόδισε τον ερχομό κάποιων συμμετεχόντων, όλα κύλησαν άψογα!

– Η τοπική κοινωνία δείχνει να έχει αγκαλιάσει τη διοργάνωση. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσάς;

Η στήριξη της τοπικής κοινωνίας είναι το Α και το Ω της διοργάνωσης! Μας βοηθούν συμμετέχοντας με διάφορους τρόπους. Προσφέρουν είδη που παρέχουμε στους αθλητές, γίνονται εθελοντές βοηθώντας στην πραγματοποίηση των αγώνων, μα πάνω απ’όλα μας στηρίζουν με την ζεστή τους φιλοξενία, το χαμόγελο, το χειροκρότημα, την ενθάρρυνση όλων όσων συμμετέχουν ως αθλητές στο Serifos Sunset Race.

Serifos

– Μέσω του αγώνα στηρίζετε το πρόγραμμα SeaChange Greek Islands, μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Ιδρύματος Λασκαρίδη. Ποια είναι η συμμετοχή του αγώνα στο πρόγραμμα και πώς βοηθάει αυτό τη Σέριφο;

Μέσω του αγώνα κάνουμε γνωστό το έργο του Seachange Greek islands σε όλους τους συμμετέχοντες αλλά και και στους κατοίκους της Σερίφου. Ευαισθητοποιούνται για έναν από τους σημαντικότερους πόλους έλξης της Σερίφου-αλλά και όλων των νησιών-που είναι οι καθαρές θάλασσες. Την εβδομάδα του αγώνα μάλιστα, το πλοίο Typhoon της Seachange βρισκόταν στον κόλπο του Λιβαδιού της Σερίφου για αυτόν το λόγο.

– Γνωρίζω πως έχεις καταγωγή από τη Σέριφο. Ποιο θεωρείς πως είναι το σημαντικό πλεονέκτημα του νησιού για τη διοργάνωση αγώνων;

Το πλεονέκτημα της Σερίφου είναι, κατ´αρχήν, οι εξαιρετικές παραλίες που διαθέτει και το μαγευτικό τοπίο. Σε συνδυασμό με την αγάπη των κατοίκων για τον αθλητισμό, την άψογη φιλοξενία και την κοντινή απόσταση από την Αθήνα, γίνεται ο ιδανικός προορισμός για αθλητικό τουρισμό.

– Υπάρχει περιθώριο για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού και όχι μόνο τουρισμού στο νησί;

Η Σέριφος είναι ένα νησί που βρίσκεται σε ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και έχει ακόμα πολλά περιθώρια. Ξενοδοχειακές μονάδες, καταστήματα μαζικής εστίασης καθώς και εμπορικές επιχειρήσεις δημιουργούνται σταδιακά, πάντα βέβαια με σεβασμό στο φυσικό τοπίο του νησιού. Το αυξανόμενο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για αθλητικές εκδηλώσεις με στόχο την προσέλκυση τουριστών-αθλητών, μου δίνει την βεβαιότητα πως κάθε χρόνο το νησί θα γεμίζει όλο και πιό πολύ και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την «τουριστική περίοδο».

– Αν περιέγραφες τη Σέριφο με 2 λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;

Ήσυχη ομορφιά.

– Πόσο βοηθάει τον τουρισμό η διοργάνωση αθλητικών γεγονότων στα ελληνικά νησιά;

Προφανώς βοηθάει πάρα πολύ. Διότι δεν είναι μόνο ότι γεμίζουν κόσμο το τριήμερο των αγώνων. Το σημαντικό είναι πως δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τις ομορφιές, τη φιλοξενία, τα τοπικά προϊόντα και να τα επισκεφτούν και άλλες περιόδους. Όπως και να έχει, ο αθλητικός τουρισμός δίνει ζωή, παλμό στα νησιά και είναι μια τόνωση της τοπικής οικονομίας πέραν της τουριστικής περιόδου.

– Φαντάζομαι ήδη έχετε ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τον επόμενο αγώνα το 2020! Τί επιπλέον να περιμένουμε;

Πράγματι, τελειώνοντας έναν αγώνα, αμέσως το μυαλό μας τρέχει στον επόμενο, σκεπτόμενοι βελτιώσεις και καινοτομίες. Ήδη υπάρχουν τα πλάνα για νέους αγώνες και αποστάσεις, κάποια επιπλέον events. Ομολογώ πως προσελκύσαμε το ενδιαφέρον κάποιων εταιρειών που θέλουν να συμμετέχουν και να χορηγήσουν κάποιες ιδέες μας. Ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να ανακοινωθεί οτιδήποτε. Το μόνο σίγουρο είναι πως το 8ο Serifos Sunset Race θα είναι ακόμα πιο συναρπαστικό!

Serifos

– Σε προσωπικό επίπεδο, ποια είναι τα σχέδιά σου;

Σε προσωπικό επίπεδο τα σχέδιά μου αφορούν κυρίως τηv CB SWIMMING, την ομάδα μου, που αποτελείται κυρίως από νέους κολυμβητές που πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματά τους, αλλά και ερασιτέχνες κολυμβητές, τριαθλητές και δρομείς. Σχεδιάζω λοιπόν την ανάπτυξη της ομάδας αυτής και την ενίσχυσή της. Και επειδή η προπονητική είναι η μεγάλη μου αγάπη…στοχεύω στην εκμάθηση της κολύμβησης σε μικρά παιδιά τα οποία θέλω να τα εξελίξω μέχρι-γιατί όχι-σε ενήλικες πρωταθλητές κολύμβησης! Παράλληλα θα προσπαθήσω να προπονούμε όσο μπορώ, ώστε να συμμετέχω σε τέτοιους όμορφους αγώνες όπως το Serifos Sunset Race σαν αθλητής!

Leave a Comment