Το Sifnos Run γίνεται θεσμός!

Mία «πράσινη» θάλασσα από δρομείς πλημμύρισε τα σοκάκια στις Καμάρες της Σίφνου στο 3o Sifnos Run που έγινε την Κυριακή 12 Μαΐου, με επιτυχία στο πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί.

Με νέο ρεκόρ συμμετοχών, στους αγώνες των 5 και 10 χλμ. ο συγκεκριμένος αγώνας τρεξίματος έχει καταφέρει να γίνει θεσμός, παρά τα λίγα χρόνια διεξαγωγής του.

Σύμμαχος του αγώνα ο υπέροχος καιρός που βοήθησε την ομαλή διεξαγωγή και βοήθησε πολλούς εκδρομείς να ταξιδέψουν από την Αθήνα και άλλες πόλεις για την Σίφνο και να πάρουν μέρος σε μία μεγάλη αθλητική γιορτή.

Στο Sifnos Run συμμετείχαν και πολλές σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του στίβου Περικλής Ιακωβάκης, η μαραθωνοδρόμος Μαρία Ελουίζα Σταβάρα-Μητσιά, ο Πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο αλλά και η Μαρία Πολύζου που είναι πρέσβειρα του αγώνα και έκανε την παρουσίαση.

Την εκκίνηση στους αγώνες έδωσε ο Λιμενάρχης Παναγιώτης Τσαγκαράκης, ενώ στα 5 χλμ. έτρεξε και ο Δήμαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης που δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που ταξίδεψε από κάθε μέρος για να έρθει στη Σίφνο και να πάρει μέρος στον αγώνα μας. Να ευχαριστήσω τους Χριστίνα Καλτσίδη και  Θάνο Θεοδωράτο που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν αυτό τον αγώνα. Επίσης τον σπουδαίο Περικλή Ιακωβάκη που ήρθε αλλά και τον Πρόεδρο της Ενωσης Μαραθωνίων Πάκο Μποράο που είναι μαζί μας, γεγονός που προσδίδει μεγάλη δυναμική στον αγώνα μας, ο οποίος γίνεται υπό την αιγίδα της AIMS. Το Sifnos Run κατάφερε να βάλει το τρέξιμο στη ζωή των κατοίκων του νησιού, να τους βγάλει από τα σπίτια και να τους δείξει τα αγαθά του αθλητισμού».

Ο Περικλής Ιακωβάκης captain της Novasports Running Team είπε: «Είναι ένας πολύ ωραίος αγώνας, σε ένα πολύ όμορφο νησί. Είμαι εδώ με την ομάδα της Novasports Running Team, τρέξαμε και εμείς και το χαρήκαμε και ελπίζουμε να το κάνουμε και του χρόνου. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση».

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε και ο παιδικός αγώνας με περισσότερα από 120 παιδάκια να συμμετέχουν και να ζουν την εμπειρία του αγώνα.

Ένα μεγάλο μπράβο για το Sifnos Run αξίζει στην καθηγήτρια φυσικής αγωγής Ελενα Λάμπου που ήταν αεικίνητη και φρόντισε για την κάθε λεπτομέρεια προκειμένου όλα να γίνουν σωστά.

Χορηγoί του αγώνα είναι το Sifnos House, η Aegean Speed Lines και το εστιατόρια Da Claudio που φιλοξένησε το pasta party

Leave a Comment